Ondernemend Friesland nieuws

Burgemeester Gerbrandy bekroont Mook de Notaris met Wâldpyk-keurmerk

Burgemeester Gerbrandy bekroont Mook de Notaris met Wâldpyk-keurmerk

Vrijdag middag heeft Burgemeester Gerbrandy van de Gemeente Achtkarspelen het Wâldpyk-keurmerk uitgereikt aan Mook de Notaris in Surhuisterveen. Mr. Margreet Mook, mr. Fransisca Spa en mr. Tineke Castelein namen in het bijzijn van zo’n 70 genodigden het certificaat, bordje en vlag van het streekkeurmerk in ontvangst. Mook de Notaris maakt zich ondermeer hard voor gebruik van de Friese taal in woord en geschrift en zet zich in voor de lokale gemeenschap. Het is een notariskantoor ‘oas as oars’ en met de streekerkenning is het uniek in De Wâlden en in de notariële dienstverlening.

Om 4 uur in de middag begon de feestelijke uitreiking die werd opgeluisterd met muziek van de troubadour Gurbe Douwstra. Tijdens de uitreiking vertelde Jan de Boer een toepasselijk volksverhaal uit De Wâlden over een ongeletterde jongen die koster wilde worden, en die jaren later als hij een rijk man is bij de notaris weer geconfronteerd wordt met zijn beperking. ‘De notaris vroeg zich af wat hij wel niet geworden was als hij wél kon lezen en schrijven. Koster, antwoordde de man’.

 

Renskje Top wint wedstrijd spijkerslaan

Ook vond er een wedstrijd spijkerslaan plaats onder het motto ‘Wa jout de MOOKerslach?’. Renskje Top was de winnaar en mag bij Wâldpyk-restaurant Paviljoen De Leyen in Rottevalle een hightea gaan beleven.

 

Mook de Notaris

Notariskantoor Mook de Notaris is het enige notariskantoor in de gemeente Achtkarspelen. Drie vrouwen zwaaien er de scepter. Het bedrijf is een maatschap met mr. Margreet Mook, mr. Fransisca Spa en mr. Tineke Castelein als vennoten. Het team van Mook bestaat uit tien vrouwen en drie mannen, wat op zich al een bijzondere samenstelling genoemd mag worden. Dit team kan alle voorkomende juridische werkzaamheden binnen het notariaat verrichten, maar midden in het agrarisch cultuurlandschap van De Wâlden zijn ze ook gespecialiseerd op agrarisch juridisch gebied. De voertaal Fries die ze gebruiken wordt hier bij uitstek gewaardeerd.  “Met Mook de Notaris heeft De Friese Wouden er weer een mooie streekambassadeur bij”, aldus Henk Pilat van Stichting Wrâldfrucht, eigenaar van Streekkeurmerk Wâldpyk.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement