Bent of kent u de beste ondernemer van Noordoost Friesland?

Wie wordt de winnaar van de Ondernemersprijs Noordoost Friesland 2014? Wie volgt Altenburg & Wymenga uit Veenwouden op als winnaar en gaat er vandoor met de Bonifatius Bokaal? Ondernemers uit regio Noordoost Friesland worden opgeroepen zich in te schrijven voor deze prestigieuze ondernemersprijs. De inschrijving is tot 1 mei 2014 geopend.


Lancering regionale vacaturebank www.noordnederlandvacature.nl.

Op 22 april jongsleden is de vacaturebank www.noordnederlandvacature.nl gelanceerd. De vacaturebank is voor werkzoekenden in Groningen, Drenthe, Friesland en de kop van Overijssel. Door ruime ervaring van de eigenaren van NoordNederlandVacature aan zowel de kant van werkzoekende- als aan de kant van werkgever, verwacht het bedrijf met de vacaturebank van toegevoegde waarde te zijn op de regionale arbeidsmarkt. Waar de focus van de grote landelijke vacaturebanken vooral gericht is op de Randstad en de grote steden, richt NoordNederlandVacature zich juist op de “vergeten” provincies.


Samenwerkingsverband zes Noordoost Fryslan gemeenten.

De zes gemeenten in Noordoost Fryslan die samenwerken binnen het samenwerkingsverband Netwerk Noordoost, organiseren weer twee startersavonden voor beginnende ondernemers. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen starters een toelichting over het starten van een bedrijf en ondernemerschap. Wat hier allemaal bij komt kijken en welke ondernemersvaardigheden nodig zijn. Daarna vertellen drie onlangs gestarte ondernemers hoe zij dit hebben ervaren. Hielke Jan Ellens van Custard, ondervraagt een aantal startende ondernemers over welke lusten en lasten het ondernemerschap met zich mee brengt en welke valkuilen zij tegen zijn gekomen.


De Binnenmarkt Buitenpost opent per 1 juli haar deuren.

Het 'bottom up' initiatief laat zich het beste omschrijven als een overdekte (biologische) versmarkt waarin startende ondernemers, scholen en gemeenten samenwerken. In de winkel komt een koffiehuis, bakkersproducten-, ijs-, delicatessen-, boeken-, natuurwinkel, fotograaf, juwelier en een leer-/werkbedrijf van het Nordwin college. Ook wordt samengewerkt met de gemeente Achtkarspelen met het aanbieden van werkervaringsplekken.


In Ondernemend Friesland TV zijn dit weekend te gast: Peter Dekker, sinds 2010 Commercieel directeur van Cinnamon Interactive uit Leeuwarden . Het bedrijf ontwerpt en ontwikkelt gebruiksvriendelijk websites.


Rode loper première voor uw bedrijf?

De landelijk gerenommeerde Friese regisseur Pieter Verhoeff is het gelukt om in twee maanden tijd de helft van het minimaal benodigd budget voor de film die hij wil maken over de Friese componist Cees Bijlstra te realiseren via een online crowdfundingscampagne. Ook hebben personen van naam en faam die Friesland een warm hart toedragen hun medewerking toegezegd door in de documentaire te willen optreden. Omrop Fryslân en OF (Ondernemend Friesland) ondersteunen het filminitiatief publicitair. Zo zal de film in het najaar worden uitgezonden op Omrop Fryslân. Ook wordt de documentaire ingezonden voor vertoning op het Internationaal Documentaire Festival te Amsterdam en het Noordelijk Filmfestival in Leeuwarden.


Halverwege april is in Friesland de campagne Helptalent.nu van start gegaan. De wethouders Harry van der Molen (Gemeente Leeuwarden), Coby van der Laan (Gemeente Heerenveen), Janny Schouwerwou (Gemeente Friese Meren) en Sjoerd Tolsma (gemeente Súdwest- Fryslân hebben daarbij een Jongerenvoucher t.w.v. € 2.500 overhandigd aan ambassadeur Sybrand de Vries, Directeur van Koninklijke scheepswerf De Vries in Makkum. Helptalent.nu is erop gericht om Friese ondernemers te stimuleren om werkplekken en/of stageplaatsen te creëren voor werkzoekende jongeren  tussen de 17 en 28 jaar.


Friesland nodigt uit tot zeilen, suppen en culturele activiteiten aan wal tijdens de boten opstapdag. 

Op zaterdag 19 april krioelt het in Friesland van de boten. Van grote zeilschepen tot kleine motorbootjes en van Friese skûtsjes tot luxe elektrische sloepen. Paaszaterdag staat in Friesland in het teken van de Boten Opstapdag, die onderdeel vormt van de nationale week van de watersport (14-21 april). Heel Nederland wordt dan uitgenodigd kennis te maken met watersport in Friesland. Startend of fervent watersporter, met of zonder vaarbewijs, iedereen kan op 19 april in ‘s lands waterrijkste provincie terecht. Bezoekers testen die dag kosteloos verschillende vaartuigen in zes Friese watersportgebieden of genieten van een drankje en livemuziek aan wal.


Provincie Fryslân stelt 5 miljoen beschikbaar voor kredietverlening aan Friese ondernemers.

Ondernemersimpuls Fryslan is één van de projecten uit het programma Wurkje foar Fryslân. Hiermee doet de provincie Fryslân een ongekende investering van 300 miljoen euro (de Nuon-middelen) in de mienskip. Met het programma Wurkje foar Fryslân wil de provincie op korte termijn de Friese economie een impuls geven. Op lange termijn gaan we voor economische structuurversterking door bedrijven te stimuleren en daarmee de werkgelegenheid in het MKB te bevorderen.


 Marcella Stijlinspirator, Therecia Venema van TradeXchange en Edwin Wierda van vermogensbeheerder Wierda en Partners zijn dit weekend te gast bij Ondernemend Friesland TV. Marcella Stijlinspirator is stijlcoach.  Ze helpt mensen om hun innerlijk en uiterlijk met elkaar te verbinden. TradeXchange van Therecia Venema is een compleet eigen betaalsysteem, waarmee een groot netwerk van bedrijven handel met elkaar drijft en daarbij betaalt met ‘ Trade Euro’s’, in plaats van regulier geld. Dat levert meer omzet op, aldus Venema.


Inzicht
Gerke-testimonial-zw w

Ongetwijfeld volgt u ook de vete tussen de EVT (Eigen Vervoerders Terschelling) en Rederij Doeksen op de voet.Gespot... meer
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.