Office 365, het paradepaardje van Microsoft Nederland, is bezig aan een enorme opmars en steeds meer organisaties overwegen de aanschaf van deze nieuwe licentievorm. Door een nauwe samenwerking met Microsoft, de afgelopen jaren, is Arrix Automatisering BV uit Drachten binnen Microsoft Nederland één van de 20 Top-partners binnen het MKB / MKB+ op het gebied van Office 365 en SharePoint geworden.


OF-hoofdredacteur Menno Bakker maakte dit jaar de film ‘Questo Paese’; een filmisch essay, waarin de verteller tijdens een wandeling op de Vesuvius en een bezoek aan Pompeï tot de conclusie komt dat hij haast moet maken met het najagen van zijn dromen.

Je kunt de film (8 minuten) zien op zondag 9 november, tijdens Nieuwe Noordelijke Oogst, op het Noordelijk Filmfestival.

http://noordelijkfilmfestival.nl/films/nno-de-zin-van-het-leven-compilatie/


Op het voormalige PTC+ terrein in Oenkerk maken tien aspirant-leerlingen onder begeleiding van een praktijkbegeleider het terrein winterklaar. Vanaf 27 oktober volgen deze jongeren, met een afstand tot de arbeidsmarkt, een leerwerktraject waarin ze kennismaken met het groenvak. Uiteindelijk doel is om de leerlingen op te leiden in het groen. Het betreft een uniek samenwerkingsproject van opdrachtgever A-ware Food Group, de nieuwe eigenaar van dit terrein, met Snoek Hoveniers en TRI Noordoost Nederland / Nordwin. In tien weken ondervinden de deelnemers het werken in het groen aan den lijve. Na dit zogenaamde voorschakeltraject volgen de leerlingen vanaf begin december een BBL-opleiding aan het Nordwin College.


Vierde keer op rij. 

Tytsjerksteradiel mag zich voor de vierde keer op rij Fairtrade Gemeente noemen. Een landelijke jury oordeelde dat de gemeente het afgelopen jaar liet zien dat zij zich nog steeds hard maakt voor eerlijke handel. Zo vraagt de gemeente aandacht voor Fairtrade met leuke acties, bijvoorbeeld door het uitreiken van certificaten aan ondernemers en organisaties en organiseerde de gemeente vijfmaal de Lifestyle Fair Oars!. Ook waardeert de jury de inzet van Tytsjerksteradiel bij de ambitie van Fryslân om Fairtrade Provincie te worden.


Uitbreiding biedt ook werkgelegenheid. 

SNIJ Noord, opgericht in 2009, is een jong en ambitieus bedrijf gespecialiseerd in het watersnijden en lasersnijden van precisieonderdelen. Met Friese nuchterheid, flexibiliteit en oplossingsgerichtheid timmert het bedrijf al ruim 5 jaar aan de weg. In 2012 werd geïnvesteerd in een tweede watersnijmachine. Volgende maand zal de tweede lasersnijmachine operationeel zijn. SNIJ Noord gespecialiseerd in het snijden van precisieonderdelen voor onder andere machine- en apparatenbouwers, landbouwmechanisatie, automotive, wegenbouw, jacht- en scheepsbouw en luchtvaartindustrie.


Bewoners ontwikkelen plan betaalbare twee-onder-een-kapwoningen Nijland. 

In Nijland hebben actieve bewoners, samen met het dorpsbelang, de gemeente, woningbouwcorporatie Elkien en Bouwgroep Dijkstra Draisma, de schouders eronder gezet. In één jaar tijd is er een plan ontwikkeld dat er toe heeft geleid dat op dinsdag 28 oktober de eerste paal is geslagen voor zes sociale twee-onder-een-kapwoningen aan de Roordastrjitte. "Mooi dat het in samenwerking tot stand is gekomen. Het dorp heeft iets gewild en heeft er bedrijven bij gezocht om het voor elkaar te krijgen. Dat is echt uniek en goed voor de leefbaarheid." aldus wethouder Gea Akkerman, gemeente Gemeente Sudwest-Fryslân.

 .


Motip Dupli op het bedrijventerrein Schipsloot in Wolvega organiseerde afgelopen zaterdag een speciale Open Huis. Deze keer niet voor klanten en relaties, maar voor alle medewerkers en hun familieleden en kennissen. De directie was van mening dat ook zij eens nader kennis konden maken met dit bedrijf. En dat was een schot in de roos, zo’n 600 belangstellenden namen een kijkje in het bedrijf en kregen in groepen een rondleiding. Ter afsluiting konden de gasten genieten van een hapje en een drankje en ontvingen een presentje.


Afgelopen week is Friesland als toeristische bestemming gepresenteerd aan zes Chinese touroperators. De presentatie was onderdeel van een handelsmissie naar de Chinese provincie Sichuan, waar de provincie Fryslân een vriendschapsband mee onderhoudt. De komende jaren zal het aantal Chinese toeristen dat naar Nederland komt explosief stijgen. Dat voorspelt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen. Nu staan Chinezen met 200.000 bezoekers per jaar op 9 in de toeristen-top-10. De verwachting is dat het aantal bezoekers over tien jaar is verviervoudigd, tot 800.000 Chinese toeristen in 2025.


Jubileumfeest levert €4.500,- op voor Kika Fonds. 

Velzen Textielreiniging uit Bolsward verzorgt al 50 jaar de levering en reiniging van kleding en linnen voor veel bedrijven in Noord Nederland. Zowel voor horeca als industrie. Dit jubileum werd onlangs gevierd in het bedrijfspand aan de Marne in Bolsward. Aan de gasten werd gevraagd geen cadeau mee te nemen, maar een donatie te doen ten behoeve van Kika Kinderen Kankervrij. Daar werd gul op gereageerd. Directeur Ronald Velzen kon daardoor afgelopen donderdag een cheque t.w.v. maar liefst € 4.500,- overhandigen aan KiKa ambassadeur Jan Posthuma.


Ervaren rot en oprechte Fries

Joost Jetten (47) wordt met ingang van 1 januari 2015 commercieel manager van sc Heerenveen. Wij zijn ervan overtuigd dat we met Joost de juiste persoon hebben gevonden om inhoud te geven aan de commerciële doelstellingen voor de komende jaren, aldus sc Heerenveen. Joost is geboren en getogen Sneker en momenteel woonachtig in Lelystad. Na zijn studie commerciële economie aan de NHL in Leeuwarden is heeft hij diverse marketing- en sales functies vervuld bij ondere andere Despec Supplies uit Sneek, bij HP als key account manager, bij Sony als marketing manager, bij Hamilton Bright als business manager en hij heeft in Zuid Afrika TomTom als merk in de markt gezet.


Proforma opzeggen
Gerke-testimonial-zw w

Ondernemen is in de huidige maatschappij niet meer zo eenvoudig. Hoe kan ik mijn gerealiseerde omzet vast houden? De zakelijke partijen waarmee je zaken doet willen vanuit dat oogpunt meestal afspraken maken voor langere tijd. En om dat te waarborgen komt er in de contractfase meestal een contacttermijn om de hoek kijken.

Gespot... meer
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.