Maandag 25 augustus is ‘Ons Water’ in Fryslân gelanceerd. Dit gebeurde tijdens LEIP!, de introductiedag voor de eerstejaarsstudenten van de hogescholen in Leeuwarden. Micha van Akkeren, secretaris-directeur van Wetterskip Fryslân en lid Kernteam Human Capital van de Topsector Water gaf samen met vertegenwoordigers uit de sector watertechnologie het startschot voor de bewustwordingscampagne ‘Ons Water’. De videopromo voor ‘Ons Water’ in Fryslân is vanaf vandaag, vrijdag 29 augustus 2014, te bekijken op onswater.nl.


Coolminds is specialist in online gedragsverandering en ontwikkelt programma’s op het gebied van online zelfmanagement, online gedragsverandering en e-coaching. Het afgelopen jaar heeft Coolminds zich ontwikkeld tot de specialist op het gebied van de Oculus Rift en gedragsverandering middels Virtual Reality.


De migratie van Friesland Bank naar de Rabobank nadert haar voltooiing. In augustus verhuisde de laatste klant van de bank, in administratieve zin, naar de Rabobank. In september gaat voorgoed de stekker uit alle systemen van de voormalige Friesland bank. Friesland Bank werd in april 2012 onderdeel van de Rabobank Groep. Bij de overname maakten beide fusiepartners bekend dat de in 1913 als ‘Coöperatieve Zuivelbank’ opgerichte bank volledig zou opgaan in de Rabobank. De afgelopen twee jaar werd met man en macht gewerkt aan de integratie van de dienstverlening van de bank binnen het Nederlands bankbedrijf van de Rabobank. Nu deze operatie bijna ten einde is, levert Friesland Bank eind dit jaar haar bankvergunning in.


Bier als sportdrank voor fietsers en als promotiemiddel om het fietstoerisme in Friesland te bevorderen. Dat is Frysk Fietsbier, een alcoholvrij én limonadevrij pilsbier van het bureau voor toerisme Friesland Holland dat gebrouwen wordt bij Us Heit in Bolsward.


Waarom zou je tarwe van ver halen, als je het ook dichtbij kunt verbouwen? Met dat idee sloegen Koopmans Koninklijke Meelfabrieken, Hoogland BV, VanDijke Semo en Stichting Veldleeuwerik eind 2012 de handen ineen. Met subsidies van de provincie Fryslân, provincie Groningen en LTO Noord Fondsen startten de vier partijen een ketensamenwerking waarin tarwe duurzaam en lokaal wordt geteeld, verwerkt én verkocht. De kwaliteit van de eerste tarwe, die onlangs werd geoogst, blijkt uitstekend.


Noordelijke nuchterheid zorgt voor mooie oplossing. 

Succesvolle overgang naar compleet IP platform en vast-mobiel integratie bij Volvo vestigingen. Onlangs heeft Faber Telecom en Data uit Dokkum alle vestigingen van Volvo dealer van der Schaaf gekoppeld met de aanleg van een compleet nieuw IP communicatie systeem. Ook is er een koppeling met het GSM netwerk gerealiseerd voor een optimale plaats-onafhankelijke bereikbaarheid van externe medewerkers. Dit bevordert de efficiëntie in het bedrijf.

 


Eind 2013 kwam DataCenter Fryslân met het nieuws het datacenter van Friesland Bank te hebben aangekocht.  De periode tot aan het einde van 2013 is gebruikt om de eerste fase van de uitbreiding in het tweede datacenter uit te voeren. Dat betekent een start maken met het intern verplaatsen van de facilitaire ruimtes van Friesland Bank. Op deze manier is er ruimte vrijgemaakt om de eerste fase van de uitbreiding in het datacenter te realiseren.


Nog niet eerder doen zoveel restaurants mee aan het culinaire eetfestijn Ljouwert Culinair. In totaal 23 restaurants uit Leeuwarden en omgeving schreven zich in bij de organisatie. Het evenement geldt als aftrap voor het nieuwe culinaire seizoen. Restaurants presenteren zich met diverse kleine, culinaire gerechten op 12, 13 en 14 september op het Oldehoofsterkerkhof.


Tamsma cs introduceert: nieuwe ruimte voor ondernemerschap aan de Burgemeester Wuiteweg 14 in Drachten. 

Al generaties lang gaan ondernemers uit Drachten en omgeving voor accountancy en fiscale zaken naar Tamsma aan de Stationsweg 79 in Drachten. Maar sinds 11 augustus jl. kloppen ze ergens anders aan, namelijk: de Burgemeester Wuiteweg 14.


Deur ook open voor andere werven. Met een kleine driehonderd nieuwe en jong gebruikte motorjachten zowel in staal als in polyester staat Sneek van 31 oktober t/m 2 november in het teken van de twaalfde editie van Motorboot Sneek. Nieuw is dat de organisatie ook andere werven de mogelijkheid biedt hun schepen tentoon te stellen.


Cut the crap
menno bakker-testimonial

Lang verwacht; toch gekregen: journalisten worden marketers. Zo is The Guardian, de krant met de naam die het meest aan een waakhond doet denken, gestart met contentmarketing. En direct bij de lancering werd er een groot contract aangekondigd met….Unilever.

Gespot... meer
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.