Bedrijven op De Zwette hoeven niet langer duimen te draaien als ze gebruik willen maken van internet. Vandaag zijn de bevestigingsbrieven voor de levering van 100Mbps glasvezelinternet de deur uit gegaan.  Ze zijn ondertekent door Else Maria van der Meulen, directeur van DataDiensten Fryslân. Hiermee is het resultaat bekrachtigd van de vraagbundeling op bedrijvenpark De Zwette. Er wordt getracht zoveel mogelijk aansluitingen dit jaar al te realiseren.


Op 22 oktober opent wethouder Henk Deinum uit Leeuwarden het tweede kantoor van DMT Environmental Technology op de WaterCampus in Leeuwarden. De uitbreiding van het Friese bedrijf is een gevolg van de internationale groei die het de afgelopen jaren doormaakte.


Tij Uitvaart. Zo heet het nieuwe bedrijf van Reiny van der Vegt en Sarissa Schoppert. Beide vrouwen zijn bepaald geen onbekenden in de Friese uitvaartwereld. Nu bundelen ze hun krachten. ‘We komen niet enkel om te regelen, maar willen van waarde zijn.’


Het afgelopen jaar breidde Camerik Voortman Communicatie en PR-adviseurs fors uit. Drie medewerkers en een adviseur hebben het team versterkt. De totale bezetting komt daarmee op 13 professionals en dat maakt het bureau uit Heerenveen een van de grotere in Noord-Nederland. Camerik Voortman heeft 20 jaar ervaring op het gebied van PR & Reputatie, Dialoog & Draagvlak en Projectcommunicatie. De uitbreiding komt vooral door een groeiend aantal opdrachten bij bestaande opdrachtgevers als de gemeente Zwolle, provincie Fryslân, de NHL en andere hogescholen in Noordoost-Nederland, Wetterskip Fryslân en bij andere organisaties in de publieke sector.


Deskundigen bezorgd over aanstaande normwijziging NEN

Uit proefbelastingen zou blijken dat funderingspalen veel minder draagvermogen hebben dan vooraf berekend. NEN wil daarom het berekende draagvermogen voor alle paalsystemen per 1 januari 2016 normtechnisch verlagen. Daardoor zullen er in de praktijk 33% meer palen moeten worden toegepast. Volgens geotechnici zaait NEN ten onrechte twijfel over de veiligheid van paalfunderingen en zal zo’n correctie tot ongewenste kapitaal- en milieuvernietiging leiden.


Kabelnoord start eind oktober met de aanleg van glasvezel in Kollum. Bewoners binnen het aansluitgebied ontvangen eind deze week de glasvezel-informatiekrant ter introductie van het project. Een aansluiting op ‘Glasvezel van Kabelnoord’ is gratis, zonder verdere verplichtingen. Met de aanleg van glasvezel vervangt Kabelnoord haar huidige coax-netwerk. Na Dokkum is nu Kollum aan de beurt. 


Op vrijdag 24 en zaterdag 25 oktober aanstaande vindt de officiële opening van het nieuwe bedrijfspand van FRL Post, aan de Zwettestraat 31 te Leeuwarden plaats. In een nieuw, ruim opgezet pand heeft de afdeling post inmiddels haar intrek genomen. Directeur/eigenaar Lieuwe Dijkstra en wethouder Henk Deinum, economie, ruimtelijke ordening en gebiedsontwikkeling van de gemeente Leeuwarden, zullen op vrijdag 24 oktober de openingshandeling verrichten.


‘We zijn inmiddels een begrip in Friesland’

In 2008 opende DataCenter Fryslân haar eerste high power datacenter in Friesland. Het bleek een gat in de markt. Zo’n twee jaar geleden bleek het noodzakelijk om serieus plannen te gaan maken voor uitbreiding of opening van een tweede datacenter. Eind 2013 kocht  het bedrijf het datacenter van Friesland Bank aan. Medio november vindt de officiële opening plaats. 

 


Column Gerke Wispelwey, Buro360

Ondernemen is in de huidige maatschappij niet meer zo eenvoudig. Hoe kan ik mijn gerealiseerde omzet vast houden? De zakelijke partijen waarmee je zaken doet willen vanuit dat oogpunt meestal afspraken maken voor langere tijd. En om dat te waarborgen komt er in de contractfase meestal een contacttermijn om de hoek kijken. Omdat de deal veelal gesloten is, staan we hier niet echt meer bij stil en accepteren we dus de lange termijn die in het contract staat. Meestal is er dan ook sprake van een opzegtermijn, je kunt niet zo maar op elk moment het contract opzeggen.


Hier te lezen zonder te downloaden!

Hij is er weer, de nieuwste editie van OF magazine. Otto van der Galiën en Iwan Mulder van Energie Service Noord vieren volgend jaar haar 40-jarig bestaan. Het bedrijf positioneert zich tegenwoordig als klimaatmakers. Beide heren vertellen u er alles over. Verder gaan we uitgebreid in op de ontwikkelingen van Kollum. Het "kleine" dorp in Noordoost Fryslan bruist als nooit te voren. Wethouder Boerema wil Kollum op de waterkaart krijgen en samen met de ondernemers zet hij daar vol de schouders onder. Winnaar van de Wubbo Ockels Award en duurzaamheids goeroe Bouwe de Boer heeft grootse plannen voor een schoner Friesland. Bouma Technisch Installatiebedrijf is hier al mee begonnen in het huis van de toekomst. En nog veel, veel meer interessant en prikkelend ondernemersnieuws in de nieuwst editie van OF magazine. Lees hem hier zonder te downloaden op uw tablet of computer.


Cut the crap
menno bakker-testimonial

Lang verwacht; toch gekregen: journalisten worden marketers. Zo is The Guardian, de krant met de naam die het meest aan een waakhond doet denken, gestart met contentmarketing. En direct bij de lancering werd er een groot contract aangekondigd met….Unilever.

Gespot... meer