Eind 2013 kwam DataCenter Fryslân met het nieuws het datacenter van Friesland Bank te hebben aangekocht.  De periode tot aan het einde van 2013 is gebruikt om de eerste fase van de uitbreiding in het tweede datacenter uit te voeren. Dat betekent een start maken met het intern verplaatsen van de facilitaire ruimtes van Friesland Bank. Op deze manier is er ruimte vrijgemaakt om de eerste fase van de uitbreiding in het datacenter te realiseren.


Nog niet eerder doen zoveel restaurants mee aan het culinaire eetfestijn Ljouwert Culinair. In totaal 23 restaurants uit Leeuwarden en omgeving schreven zich in bij de organisatie. Het evenement geldt als aftrap voor het nieuwe culinaire seizoen. Restaurants presenteren zich met diverse kleine, culinaire gerechten op 12, 13 en 14 september op het Oldehoofsterkerkhof.


Tamsma cs introduceert: nieuwe ruimte voor ondernemerschap aan de Burgemeester Wuiteweg 14 in Drachten. 

Al generaties lang gaan ondernemers uit Drachten en omgeving voor accountancy en fiscale zaken naar Tamsma aan de Stationsweg 79 in Drachten. Maar sinds 11 augustus jl. kloppen ze ergens anders aan, namelijk: de Burgemeester Wuiteweg 14.


Deur ook open voor andere werven. Met een kleine driehonderd nieuwe en jong gebruikte motorjachten zowel in staal als in polyester staat Sneek van 31 oktober t/m 2 november in het teken van de twaalfde editie van Motorboot Sneek. Nieuw is dat de organisatie ook andere werven de mogelijkheid biedt hun schepen tentoon te stellen.


ITS Bolsward heeft primeur met superluxe multifunctionele bus met drie ingangen. Het Bolswarder touringcarbedrijf ITS heeft een landelijke primeur met de ingebruikname van een geheel rolstoelvriendelijke gelijkvloerse Setra S 517 HD in een vijf sterrenuitvoering. Er is plaats voor maar liefst 10 rolstoelers en nog eens 40 andere passagiers. De ‘coach of the year 2014’ met maximaal 61 zitplaatsen werd maandag 18 augustus 2014 voor het eerst ingezet. Dat was in Sneek voor een seniorenreis van het bureau voor toerisme Friesland Holland.


Fryslân Fernijt is de subsidie waarmee de provincie innovaties in Friesland probeert te stimuleren. worden gehonoreerd. Tijdens het WaterCampus Business Café op 4 september in science center Johannes de Doper (Leeuwarden) licht Gedeputeerde Tineke Schokker het beleid, de achtergronden en de doelstellingen van de regeling toe.  Vanzelfsprekend wordt ook nader ingegaan op watertechnologie.


Postbedrijf FRL te Leeuwarden heeft op maandag 11 augustus jl. een nieuwe postzegel uitgegeven. Geheel tegen de tendens van de huidige ontwikkelingen op de postmarkt in, was een prijsverhoging niet nodig. De nieuwe regionale postzegels zullen verkrijgbaar blijven voor het tarief van € 0,40 per zegel (inclusief BTW).


Biddle’s Algemeen Directeur Wiebe de Vries en Controller Thijs Jellema namen uit handen van Graydons Sales Manager Gert-Jan Hense de “Financieel Gezond Award 2014” in ontvangst. Handelsinformatiebureau Graydon heeft Biddle namelijk uitgeroepen tot één van de “gezondste”, bedrijven binnen de branche.


Van Heck in Noordwolde bestond in juni van dit jaar vijftig jaar en dat werd op 27 juni gevierd op de locatie in Noordwolde. In de verzonden uitnodigingen voor de receptie en het feest werd een cadeautip gegeven. Van Heck steunt Aqua for All, een organisatie die zich inzet voor de allerarmsten ter wereld door middel van adequate water- en sanitaire voorzieningen. De genodigden konden een bedrag storten, het totaal bedrag kwam uit op 4000 euro. De cheques werden maandagmorgen uitgereikt door Edwin Righart, financieel manager Van Heck.


De Admiraliteitsdagen zijn in enkele jaren uitgegroeid tot een spectaculair evenement dat tienduizenden bezoekers naar Dokkum trekt. De veelal maritieme festiviteiten vallen dit jaar samen met de start en finish van de Elfstedentocht voor mountainbikes. Hoogtepunt vormen de concerten op vrijdag 5 september met optredens van Elske DeWall en Jamai en zaterdag 6 september met Niels Geusebroek en Gerrie Dantuma.


Cut the crap
menno bakker-testimonial

Lang verwacht; toch gekregen: journalisten worden marketers. Zo is The Guardian, de krant met de naam die het meest aan een waakhond doet denken, gestart met contentmarketing. En direct bij de lancering werd er een groot contract aangekondigd met….Unilever.

Gespot... meer
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.