Afvalinzamelaar en -verwerker Omrin stelt in oktober twee van haar vestigingen open voor het grote publiek. Op zaterdag 4 oktober is Ecopark De Wierde in Heerenveen toegankelijk en op zaterdag 11 oktober de ReststoffenEnergieCentrale (REC) in Harlingen.

 

Omrin wil hiermee aan het publiek laten zien hoe afval steeds meer grondstof wordt voor nieuwe producten en/of hergebruik (recycling). De nascheidingsinstallatie in Heerenveen speelt hierin een belangrijke rol maar ook de opwekking van energie  laat het publiek zien hoe waardevol hun huishoudelijk afval is voor het sluiten van kringlopen.


De leden van de Commerciële Club Weststellingwerf (CCW) hadden woensdagavond een bijeenkomst. Onder leiding van Max Devilee gingen de 32 leden elkaar wat beter leren kennen in een zakelijke speeddate. Een speeddate stimuleert op een leuke en originele manier het leggen van contacten en het uitwisselen van informatie. De methode leidt tot effectief netwerken, doordat snel veel mensen kort en krachtig spreekt. Het zorgt voor onverwachte ontmoetingen, bijzondere samenwerkingen en verfrissende ideeën. De gesprekken die om de vier minuten met een nader werd gevoerd waren vooral zeer geanimeerd en de leden leerden elkaar beter kennen.


Follow Me! Luchthavens hebben een Follow Me-auto, het bureau voor toerisme Friesland Holland heeft sinds kort een Follow Me-promotion lady: Wietske de Jong uit Joure.


Wetterkip Fryslân bestaat 10 jaar. Dat viert Wetterskip Fryslân met een open dag op zaterdag 27 september voor alle inwoners van Fryslân en het Groninger Westerkwartier. Onder het motto ‘Wij doen meer dan je denkt!’ worden op meerdere locaties de deuren opengesteld. Tussen 10.00 en 16.00 uur is er van alles te zien, te doen en te beleven om kennis te maken met het werk en de activiteiten van het waterschap. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.


Op dinsdag 16 september a.s. bezoekt het KKNN  vier bijzondere initiatieven in de zogenaamde anticipeerregio Noordoost Fryslân tijdens het krimpcafé speciaal, ‘een regio uitgelicht’. Zo kunt u in ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum zien en horen hoe een kleinschalig ziekenhuis slim inspeelt op de ontwikkelingen in de zorg, kleinschaligheid en demografie. Het ziekenhuis heeft daarom twee unieke concepten ontwikkeld. Ten eerste is dat het ’compacte poli concept’, waarmee het ziekenhuis alle specialismen kan blijven bieden door efficiënt om te gaan met mensen en middelen (breed inzetbaar personeel, flexibele multifunctionele ruimtes, één wachtruimte, één Front Office etc.). Daarnaast ontwikkelde De Sionsberg, als eerste ziekenhuis in Nederland, de ‘Acute Opname en Diagnose Afdeling’, een compacte unit waar alle acute zorg (o.a. spoedopvang, recovery, acute opnames) gebundeld is. Hiermee probeert De Sionsberg een zo breed mogelijke scala aan zorg aan te bieden aan de regio.


Met ruim 10.000 bezoekers is de belangstelling voor Ljouwert Culinair 2014 ongekend hoog. Nog nooit eerder was er zo’n grote drukte tijdens het evenement. Met name de vrijdag was een topdag als het gaat om bezoekersaantallen, ook de culinaire kindermiddag op zondag wint aan succes. Ljouwert Culinair 2014 is in het weekend van 12-14 september georganiseerd. In totaal 23 restaurants namen deel.

 


Tijdens Bolletongersdei op 2 oktober in Bolsward  zullen leden van de gemeenteraad zich met een eigen kraam presenteren. De paars getinte kraam van de gemeenteraad is te vinden voor het voormalig stadhuis in Bolsward. Vorig jaar was ‘Polityk op ‘e Dyk’ in Bolsward een absolute voltreffer. Veel inwoners van de gemeente Súdwest-Fryslân maakten van die gelegenheid gebruik om met raadsleden een gesprek aan te gaan. En dat is precies waar het in ‘Polityk op ‘e Dyk’ om gaat.


Speciale arrangementen voor bedrijven, familiefeesten en andere groepsactiviteiten. 

Het zandsculpturenfestival Friesland welke sinds juni te bezichtigen is in Sneek, heeft voor de maand september een speciaal arrangement bedacht. Bedrijven, familiefeesten of andere groepsactiviteiten kunnen nu zelf ervaren hoe het is om een eigen zandsculptuur te maken. Uiteraard onder begeleiding van professionals van het festival. Tevens krijgen de deelnemers en uitgebreide rondleiding over het festival terrein in hartje Sneek en zijn er diverse horeca arrangementen af te spreken bij Joris Hagting van Zand Paviljoen de Daaldersplaats. Voor het complete programma kijk op Zandsculpturenfriesland


Te lezen zonder downloaden!

Voor de meeste ondernemers zit de vakantie er weer op en het bedrijfsleven is al weer vol op aan het ondernemen in Ondernemend Friesland. Zo ook in Noordoost-Fryslan. OF sprak in het Streekhuis te Burgum met vertegenwoordigers uit het bedrijfs- en overheidsleven van Noordoost-Fryslan. Met name de kansen die gaan ontstaan na aanleg van de Centrale As zijn divers en biedt vele positieve mogelijkheden voor de regio. Ook sprak OF met een aantal Dwaande ambassadeurs uit het bedrijfsleven van Noordoost-Fryslan tijdens de profronde van Surhuisterveen. Paul Olijve, eigenaar van De Haan en Westerhoff uit Drachten spreekt uitgebreid zijn waardering uit voor de mensen binnen zijn bedrijf. Frisia Invest oprichter Ger Pacques uit Sneek draagt zijn bedrijf over aan zijn zoon en dochter. OF sprak uitgebreid met alle 3 over de ontwikkelinigen binnen vastgoedland. En nog veel meer interessante artikelen en prikkelende nieuwsitems uit Ondernemend Friesland in de ONLINE VERSIE van OF magazine september_2014.

 

 


Blauw Wit ’34 uit Leeuwarden is één van de vier clubs in Fryslân die zich de winnaar van de sponsor-pitch van ING mag noemen. ING wil Blauw Wit '34 een boost geven door zich voor drie jaar als hoofdsponsor aan de club te verbinden. Naast ING hebben het DekkerFonds (maatschappelijke partner) en Intersport Luxen (kledingsponsor) zich voor meerdere jaren aan Blauw Wit ’34 verbonden. Dit allemaal met hetzelfde doel: het versterken van de structuur van de club en de binding tussen de leden, om inhoud te geven aan de maatschappelijke rol van Blauw Wit ’34.


Het komt neer op eerlijk zaken doen
Gerke-testimonial-zw w

Ook onze beroepsgroep krijgt er op dit moment aardig van langs. Laatst was er in de “Wereld draait door” een mooie discussie over de maatschappelijke rol van de controlerende accountant die zijn rekening door de gecontroleerde laat betalen. Hoe onafhankelijk kun je dan zijn? We roepen het dus over onszelf af.

Gespot... meer