Ondernemend Friesland nieuws

‘Mennen voor Mensen’ een buitengewone teamactiviteit

‘Mennen voor Mensen’ een buitengewone teamactiviteit

ZORGVLIED – Paardenliefhebber Henk Brouwer uit Ter Idzard doet meer met mennen. Enkele jaren geleden was hij een fanatieke marathonrijder. Hij werd in 2005 Nederlands kampioen 2e klasse en een jaar eerder vijfde in de 1e klasse. Met deze wedstrijdsport is hij gestopt en heeft het bedrijf ‘Mennen voor Mensen’ opgezet. 

Wat is Mennen voor Mensen

mennen voor mensen“Het mennen van paarden heeft overeenkomsten met het coachen van mensen en met leiding geven. De instructies moeten duidelijk, helder en consequent zijn. Leiding geven is ook stimuleren. En vooral aanvoelen en vooruit denken. Daardoor werkt Mennen voor Mensen prima als teambuilding voor bedrijven”, aldus de gedreven ondernemer.  

Accommodatie

Kortgeleden ging een groep mensen van Mennen voor Mensen het Drents-Friese Wold (Appelscha en omgeving) in voor een leerzame, maar vooral ook ontspannende rit door het ontluikende voorjaarsgroen van dit gebied. De uitvalsbasis is het sfeervolle hotel-restaruant Villa Nova in Zorgvlied. Naast het hotel ligt een prachtige paardenaccommodatie. Aan het eind van de dag hadden de deelnemers meer zelfkennis en waren ze vooral ook een boeiende ervaring rijker. 

 

Terug naar het gevoel

mennen voor mensenOrganisatie-adviseur Henk Brouwer is de motor achter Mennen voor Mensen, samen met Doede van der Meer van PTC+ uit Oenkerk. Hij weet precies wat de kracht is van het werken met paarden: “Bij dieren is het een kwestie van geven en nemen, je gaat terug naar je gevoel. Naast het mennen doen we daarom ook andere activiteiten met paarden, waarbij het echt aankomt op samenwerking, duidelijk leidinggeven en teamgeest. Steeds weer blijkt namelijk dat de wisselwerking tussen mens en dier de deelnemers een geweldig positief gevoel geeft. En het meest aardige van de activiteiten van Mennen voor mensen is dat mensen absoluut geen ervaring nodig hebben: iedereen kan het mennen van paarden leren.”  

 

Outdoor activiteit

Mennen voor Mensen biedt verschillende programmamodellen, waar naast de paarden, kleine huisdieren, schapen drijven, trekker behendigheid rijden ook verschillende outdoor activiteiten moeiteloos worden aangepast aan specifieke wensen. Er zijn arrangementen voor een hele dag of voor delen daarvan. De programma’s kunnen puur gericht zijn op een dag vol van ontspanning voor bedrijfs- of personeelsuitjes, of ze kunnen gecombineerd worden met een managementtraining of een instructie- of informatiebijeenkomst.  
 

Omgang met paarden bijzondere belevenis

mennen voor mensenTal van bedrijven hebben goed ervaringen. Rob Beset, algemeen directeur van Batavus BV: “Elke voorstelling en verwachting vooraf wordt overtroffen: geen luxe dagje paarden kijken en knuffelen. Gewoon heerlijk geconfronteerd worden met jezelf en je team en je gedrag gespiegeld zien worden in jouw omgang met paarden en mennen”.

 

Meer informatie zie ook: www.mennenvoormensen.nl.

 

 

 

 

 

Op de foto’s een rit door Appelscha en omgeving. (Foto’s: Lenus van der Broek)

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement