Ondernemend Friesland nieuws

‘Nieuwe’ VVV Grou

‘steun van ondernemers wordt essentieel’

Het doorstarten van een VVV in Grou, onder beheer van Leeuwarden is haalbaar én wenselijk. Dat heeft de VVV Leeuwarden op basis van onderzoek geconcludeerd.Men heeft daarom besloten de exploitatie van de VVV, als ook de exploitatie van het Postkantoor  dit kalenderjaar nog voort te zetten op de huidige plek, aan de Parkstraat. Omdat dit pand te koop staat zal er naar alle waarschijnlijkheid in de loop van 2011 worden verhuisd naar een nader te bepalen locatie. VVV Leeuwarden is hierover in gesprek met een aantal partners. Een eventuele samenwerking met Stay Okay aan de Raadhuisstraat wordt op dit moment door de meeste betrokkenen het meest wenselijk geacht.

VVV Leeuwarden neemt dus het financiële risico van de exploitatie van de VVV Grou op zich. Directeur Rene van der Weide licht toe: “Grou is een prachtig dorp, met geweldige watersportvoorzieningen, op steenworp afstand van Leeuwarden. Voor Grou is een VVV belangrijk, maar ook voor Leeuwarden is het goed wanneer er in Grou goede voorzieningen zijn. Het financiële risico is dit jaar overigens beperkt, met name dankzij steun van de gemeente Boarnsterhim, de gemeente Leeuwarden, Postkantoren BV en een aantal Grouster ondernemers die het belang van een professionele VVV-functie ook wel in zien.”

 

De kans is groot dat de VVV op termijn zal vertrekken van de huidige locatie; het pand staat namelijk te koop en de exploitatie van het Postkantoor is (op initiatief van Postkantoren BV) vooralsnog voor 1 jaar. Van der Weide: “Dat wisten we bij voorbaat. We zijn dan ook al flink in gesprek met een aantal partijen om te kijken hoe we het verder kunnen voortzetten in 2011. Bij voorkeur willen we op een centrale locatie zitten, vlak bij de winkels en met een partij die snapt dat informatieverstrekking niet een kwestie is van snel rijk worden. Met steun van de gemeente, van Grouster ondernemers én met een beetje een commerciële visie moet je er echter wel een leuke activiteit van kunnen maken.”

 

De steun van het Grouster bedrijfsleven is volgens de VVV essentieel. Van der Weide: “Wij willen er alles aan doen om de VVV-functie in ieder geval op een acceptabel niveau te houden in Grou. Daarbij zullen we ook zeer strikt naar de kosten kijken; er mag niet veel weglekken aan overhead. Aan de inkomstenkant verwachten we echter wel dat het Grouster bedrijfsleven mee gaat doen. Zonder steun van de ondernemers in Grou zal het niet lukken. We zijn echter optimistisch; tot nu toe zijn we alleen maar positieve mensen tegen gekomen.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement