Ondernemend Friesland nieuws

‘Week van de Ondernemer boordevol kennis, inspiratie en netwerken’

Ondernemend Noord-Nederland maakt zich op voor de jaarlijkse Week van de Ondernemer, voorheen het Ondernemerscongres, een initiatief van MKB-Nederland en ING. Op 9 en 10 oktober aanstaande nemen 3.500 ondernemers deel aan dit evenement in Martiniplaza Groningen, waarbij kennis, inspiratie en netwerken centraal staan. Nieuw dit jaar zijn het congres Succesvol Internationaal Ondernemen op 8 oktober en de Nacht van de Uitblinkers op 9 oktober.


Tijdens de twee dagen in Martiniplaza ontvangt presentatrice Eva Jinek verschillende topondernemers zoals Arjan Bos (TVM Verzekeringen) en Biense Dijkstra (Bouwgroep Dijkstra Draisma), waarnemend voorzitter MKB-Nederland Michaël van Straalen en ING regiodirecteur Martin van den Hemel. Beroepsavonturier Marc Sluszny maakt in een inspirerend verhaal de vertaalslag van topsport naar ondernemerschap en de cabaretiers Rob Urgert en Joep van Deudekom sluiten af met een interactieve quiz over wat een mens succesvol maakt. Tijdens het programma is Ronnie Overgoor de co-host van Eva Jinek. Naast het ochtendprogramma zijn er businesslunches en inspiratiesessies van twaalf verschillende sprekers.

 

Succesvol Internationaal Ondernemen
Voor het eerst dit jaar organiseren MKB-Nederland en ING tijdens de Week van de Ondernemer het congres Succesvol Internationaal Ondernemen* voor bedrijven die internationaal actief zijn of de ambitie hebben dat te worden. Met meer dan 500 deelnemers voorziet het evenement duidelijk in een behoefte van noordelijke ondernemers. Het congres vindt plaats op 8 oktober in het WTC in Leeuwarden.

 

Sprekers zijn onder andere Jan-Kees de Jager, prof. dr. Rien Segers, topondernemers zoals Jos Pâques en Robert van der Leur, internationale experts en trendwatcher van het jaar, Farid Tabarki. Het congres wordt geleid door Ruud Hendriks, ondernemer, investeerder en presentator bij Business News Radio (BNR).

 

Nacht van de Uitblinkers
Jonge, ambitieuze ondernemers staan op 9 oktober in de spotlights tijdens de Nacht van de Uitblinkers. In Martiniplaza Groningen trapt rasondernemer Bernd Damme af met een dynamische talkshow,  waarin hij verschillende jonge topondernemers (o.a. Dirk-Jan Huizingh, Mark Vletter en Weite Oldenziel, kersvers Groninger Ondernemer van het jaar) én ervaren rotten aan de tand voelt. De avond wordt afgesloten met een spetterende afterparty op een geheime locatie in het centrum van Groningen.


 

* Mede op initiatief van de Provincie Friesland en in samenwerking met SNN, KvK Noord Nederland, Gemeente Leeuwarden, WTC Businessclub Leeuwarden, Exportclubs Groningen- Friesland- Drenthe en Oxam Novib

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement