Ondernemend Friesland nieuws

76 organisaties bieden zienswijze vóór De Centrale As aan CdK aan

76 organisaties bieden zienswijze vóór De Centrale As aan CdK aan
Meer dan 76 organisaties hebben een zienswijze vóór De Centrale As aangeboden aan de Commissaris van de Koningin, de heer John Jorritsma. De bestuurders van de ondernemersverenigingen Club 65 uit Dokkum, Stichting Ondernemers Dantumadeel, Industriële Club Tytsjerksteradiel, Handel en Industrie Dokkum eo. en de Ondernemersfederatie Noordoost Fryslân overhandigden Commissaris Jorritsma een rol met daarop de namen van alle deelnemende organisaties.

Ook zijn een aantal scheppen aan Commissaris John Jorritsma en gedeputeerde Piet Adema aangeboden. Een schep als symbool voor het feit dat de 76 ondertekenaars het belangrijk vinden dat nog dit jaar de schep voor De Centrale As de grond in gaat. De groep bestaat uit zorginstellingen, onderwijsorganisaties, een woningbouwcorporatie, ondernemersverenigingen, dorpsbelangen en wijkraden, toeristisch-recreatieve organisaties, landbouworganisaties, verenigingen voor agrarisch natuurbeheer, talrijke brancheorganisaties en vele anderen.

“De aanleg van De Centrale As, als ingetogen dubbelbaansweg, is voor het wonen en werken in Noordoost Fryslân van essentieel belang”, zo legt woordvoerder Pieter Willem Meinema uit. “Wij wachten al meer dan 25 jaar op deze ontsluitingsweg voor de regio. En in de afgelopen 25 jaar is het alleen maar drukker geworden. Dat geeft overlast en veel problemen. Dan hebben we het over de leefbaarheid in de vele dorpen, de verkeersveiligheid in en de bereikbaarheid van onze regio en natuurlijk ook de sociaal economische ontwikkeling. Noordoost Fryslân kan niet langer wachten. Dit is dé kans om het goed te doen.”

Bij het aanbieden van de zienswijze en de scheppen refereerden de initiatiefnemers ook aan het onderzoek dat de Sociaal Economische Raad (SER) vorige week in het nieuws bracht. Daarin noemt de SER de regionale aanpak van het Sociaal Economisch Masterplan van Noordoost Fryslân als een voorbeeld voor hoe een plattelandsregio kan inspelen op demografische veranderingen. Ook doet de SER een aantal aanbevelingen. Een van die aanbevelingen is dat optimale ontsluitingen cruciaal zijn voor regio’s waar krimp actueel is. “De Centrale As is één van de belangrijkste ontsluitingen voor Noordoost Fryslân. Het is ook een belangrijke drager van het Sociaal Economisch Masterplan. Door De Centrale As krijgt onze regio eindelijk een goede verbinding met het stedelijk netwerk Leeuwarden, Drachten en Groningen. Alleen dan kan Noordoost Fryslân de toekomst met vertrouwen tegemoet zien”, zo onderstreept Meinema het belang van dit initiatief.

Commissaris Jorritsma gaf in reactie aan zeer onder de indruk te zijn van de grote respons, maar is vooral verheugd met het brede draagvlak in Noordoost Fryslân vóór De Centrale As. De provincie Fryslân heeft het volste vertrouwen dat de Centrale As kan worden aangelegd.

Via de link: http://www.youtube.com/gptvfriesland?gl=NL&hl=nl#p/u/4/_Ax9H6-IlUs kunt u een korte impressie krijgen van de overhandiging van het draagvlak voor De Centrale As

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement