Ondernemend Friesland nieuws

Bestevaer 49ST “Katharos” - Schoonheid in eenvoud

Bestevaer 49ST “Katharos” - Schoonheid in eenvoud
Makkum, juni 2009 – Stel u laat een aluminium zeiljacht bouwen. Een jacht helemaal naar uw eigen eisen en wensen, zoals ze bij K&M Yachtbuilders in Makkum doen. Wat zou er dan bovenaan uw wensenlijstje staan? We vroegen het aan de eigenaar van de “Katharos”, een Bestevaer 49ST, welke eind mei bij K&M werd gedoopt: ”Door één persoon te zeilen, zo min mogelijk (gecompliceerde) techniek aan boord, kottergetuigd, maximale diepgang 2.10 meter, modern en toch scheeps.” Hij vat het kort samen met de woorden: “Schoonheid zit in eenvoud.” Hebben jullie veel wensen moeten laten schieten oftewel concessies moeten doen, vroegen we verder: ”Aan alles wensen is voldaan. Uiteraard zal de nabije toekomst gaan uitwijzen of we op alle onderdelen de juiste beslissingen hebben genomen”. Bijzondere naam, wat is de betekenis? “Katharos is een Griekse meisjesnaam en staat voor zuiver en rein.”

 

Interieur

interieurDe “Katharos” is duidelijk het kleinere zusje van de welbekende “Bestevaer 2” en de recent opgeleverde Bestevaer 55ST “Albatros”, echter onderscheidt zij zich echt met haar interieur. Basiskleuren zijn gebroken wit (mat in combinatie met hoogglans) en zwart. Dit wordt gecombineerd met aubergine kleurige kussens, een aquagroene eikenhouten vloer, een groen verlichte horizontale band door de hele salon en strakke subtiele RVS verlichting. De salon is licht en “luchtig”, doordat de verbinding tussen stuurhuis en salon aan stuurboord open is. Bovendien valt direct licht binnen door twee patrijspoorten en dekluiken.

 

 

Exterieur

exterieurMet de “Katharos” levert K&M Yachtbuilders wederom een ongeschilderd aluminium schip af. Eeuwe Kooi, werfeigenaar: “We zouden graag weer eens een geschilderd schip willen laten zien aan de mensen. Echter kiezen onze klanten steeds vaker voor een blanke romp. Een groot compliment aan onze cascobouwers!” Aan dek dezelfde basiskleuren als binnen: een zwarte band op de romp vlak onder het vrijboord, een zwarte radarpaal en radar en een prachtige zwarte carbon mast en giek. Het stuurhuis en de opbouw zijn wit, het dek is lichtgrijs. De mast is niet alleen mooi om te zien, maar draagt zeker bij aan de goede zeileigenschappen van de “Katharos”. Het is een schip van ruim 15 meter lang, maar ze zeilt als een dinghy. Licht op het roer, wendbaar en snel.

 

Hiswa te Water

Van 1 tot en met 6 september gaat K&M Yachtbuilders met een hele diverse vloot naar de Hiswa te Water in IJmuiden. De moderne “Katharos”, de meer klassieke en zeer elegante Bestevaer 65S “Ushuaia” en een stoere Bestewind 50. Met deze jachten laat K&M goed zien, wat de mogelijkheden van de werf zijn: het bouwen van aluminium zeiljachten “op maat”. De “Katharos” is klaar, maar met drie zeiljachten in aanbouw kunnen ze in Makkum niet achterover hangen. Met een dertigtal medewerkers wordt druk gewerkt aan een Axonite 69, een Stadtship 54 en een Stadtship 56. Voor meer informatie kunt u kijken op www.kmy.nl.

 

Specificaties

Jachtwerf:

Ontwerp:

Materiaal romp:

Lengte over alles:

Lengte waterlijn:

Breedte:

Waterverplaatsing:

Waterballast:

Diepgang:

Zeiloppervlak:

K&M Yachtbuilders
Dykstra & Partners Naval Architects
aluminium
15,26 m
13,72 m
4,40 m
16,5 ton
5,5 ton
2,10 m

70,5 m2 + 63 m2 (grootzeil + genua)

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement