Ondernemend Friesland nieuws

Bestevaer 55ST “Albatros” – Eenvoud is kracht

De ‘maiden voyage’ heeft dit schip al gemaakt. En niet gelijk de minste. Het eigenaarkoppel koos ervoor om een week na oplevering los te gooien van de kade bij K&M Yachtbuilders in Makkum en zeil te zetten richting het hoge Noorden, namelijk Spitsbergen.

Tochten naar koudere gebieden stonden hoog op het verlanglijstje van de eigenaren, dus het voorsteven van het schip is van extra dik aluminium gemaakt, zodat een doorgang door ijs geen probleem is voor deze Bestevaer.

Een ontwerp van Dykstra & Partners Naval Architects staat natuurlijk altijd garant voor een mooi en goed zeilend schip. Dankzij o.a. de lange waterlijn heeft deze stijlsteven dan ook uitstekende zeilkwaliteiten. De eigenaar wilde een praktisch, stoer, veilig maar toch eenvoudig schip, en dat is de ‘Albatros’ geworden.

Interieur

De ‘Albatros’ is duidelijk de grotere zus van de ‘Bestevaer 2’ en de recent opgeleverde Bestevaer 49ST ‘Katharos’. Echter is de interieurstyling verschillend van de andere schepen. De eigenaren hebben gekozen voor een tijdloos en gezellig interieur. De salon voelt aan als een woonkamer. De houten kastjes en deuren kleuren prachtig bij de zandkleurige bekleding van de bank en de eikenhouten vloer. Het geheel wordt opgefleurd met gekleurde kussens en schilderijen. Leuk en opvallend detail zijn de Makkummer aardewerk tegeltjes achter de diesel gestookte potkachel in de salon.  ’s Avonds is er verlichting dankzij de energiezuinige LED lampjes in het plafond en de LED leeslampjes. Overdag valt direct licht binnen door twee patrijspoorten en grote dekluiken.

 

Exterieur

Met de ‘Albatros’ heeft K&M Yachtbuilders wederom een onbeschilderd aluminium schip afgeleverd. Eeuwe Kooi, eigenaar van K&M Yachtbuilders: “Dat eigenaren steeds vaker voor een onbeschilderde romp kiezen, geeft aan dat onze aluminium rompen erg strak gebouwd zijn.”

Het dek is relatief eenvoudig gehouden: geen teak, maar anti-slip verf, met als voordeel dat het licht en praktisch is. Het stuurhuis is wit, het dek is lichtgrijs. Het klassiek gevormde stuurhuis heeft houten afwerkinglijsten en de opvallende zwarte band op de romp vlak onder het vrijboord geeft het schip een stoere en robuuste uitstraling. Subtiel is de gestileerde tekening van een albatros op de zijkant van het schip.

 

Hamburg Hanseboot

Dit jaar gaat K&M Yachtbuilders met de ‘Albatros’ naar Hanseboot in Hamburg. In de buitenhaven (Sandtorhafen) vlak tegen het oude centrum is ze van 24 oktober t/m 1 november te bezichtigen. Voor meer informatie kunt u kijken op www.kmy.nl.

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement