Ondernemend Friesland nieuws

Bezoekerscentrum ir. D.F. Woudagemaal genomineerd voor architectuurprijs Fryslân

Bezoekerscentrum ir. D.F. Woudagemaal genomineerd voor architectuurprijs Fryslân

Voor de Vredeman de Vries Prijs voor Architectuur van de provincie Fryslân heeft de jury vier projecten genomineerd. Er waren negenenvijftig inzendingen. De architectuurprijs wordt op 1 december uitgereikt als erkenning voor het resultaat van een geslaagde samenwerking tussen opdrachtgever en ontwerper. Daarbij staan het ontwerpproces, de toegevoegde waarde en relevantie voor de samenleving centraal. 

Een van de genomineerde objecten is het bezoekerscentrum van het ir.D.F.Woudagemaal, ontworpen door Jelle de Jong architekten uit Lemmer. Het moderne en strakke bezoekerscentrum van metaal en beton is een boeiende toevoeging op het terrein van het monumentale bakstenen stoomgemaal en het omliggende landschap. Het gebouw dat plaats biedt aan onder andere een 3D filmzaal en een expositieruimte is op 4 oktober 2011 officieel geopend door HKH Prinses Margriet.

Zowel geregistreerde als niet-geregistreerde architecten konden in aanmerking komen voor de Vredeman de Vries architectuurprijs. De provincie wil met deze prijs de belangstelling voor architectuur bij een breed publiek vergroten. De prijs is daarnaast bedoeld om de architectonische kwaliteit van bouwwerken te bevorderen. Op zaterdag 1 december 2012 maakt mevrouw mr. drs. J.A. de Vries, gedeputeerde cultuur,  de prijswinnaar bekend in het bezoekerscentrum van het ir. D. F. Woudagemaal te Lemmer. Het team, bestaande uit de ontwerper en opdrachtgever van het winnende project, ontvangt een bedrag van € 5000,- en een oorkonde. De overige genomineerden ontvangen € 500,- per nominatie. In samenwerking met de Leeuwarder Courant wordt tevens de Leeuwarder Courant publieksprijs  uitgereikt. Op 26 november verschijnt de Leeuwarder Courant  met daarin  eenentwintig projecten uit de eerste selectieronde, waaruit het lezerspubliek een keuze kan maken. Deze publieksprijs wordt ook op 1 december uitgereikt. Kijk op www.fryslan.nl/vredemandevries voor foto’s van de genomineerde projecten.

Meer informatie over het bezoekerscentrum en het Woudagemaal vindt u op www.woudagemaal.nl Wilt u meer weten over architect Jelle de Jong, kijk dan op www.jelledejongarchitekten.nl/  Het bezoekerscentrum van het ir.D.F.Woudagemaal, ontworpen door architect Jelle de Jong, is een van de vier genomineerden.


Fotograaf: Arcasa-Arthur Blonk

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement