Ondernemend Friesland nieuws

CdK John Jorritsma lanceert ‘Knappe Koppen’

CdK John Jorritsma lanceert ‘Knappe Koppen’

Friesland heeft sinds 27 mei jl. een nieuw ambitieus project binnen haar provinciegrenzen. En als het goed is zal het dit najaar en volgend jaar ook ver buiten Friesland merkbaar zijn. ‘Knappe Koppen’ draait om Friese daadkracht, om talent van Fryske grûn en om anderen te laten zien wat de rol van Friezen in de wereld is. Dit laatste zal gebeuren door het organiseren van 10 grote evenementen. Het eerste project wordt gelanceerd op 9 september 2009. De andere negen evenementen vinden plaats tussen 10.10.2010 en 31-12-1010.

Tijdens een ontbijtsessie op woensdag 27 mei in het Stenden University Hotel in Leeuwarden lanceerde Commissaris van de Koningin in Friesland John Jorritsma, samen met het bestuur het project ‘Knappe Koppen’. Jorritsma gaf aan dat we in Friesland nu echt eens de drempel van bescheidenheid moeten nemen. “We

moeten niet langer klappen met de handen in de broekzakken.“

“Waarom ik juist Knappe Koppen ondersteun? Knappe Koppen heeft voor ogen om Friesland en de Friezen goed neer te zetten, waardoor we niet alleen voor onszelf klappen, maar dat vooral anderen voor ons gaan applaudisseren. En we hebben talent. Op vele terreinen. Zo ben ik trots op Doutzen Kroes. En met trots

bedoel ik niet arrogant, zeker niet. Ik bedoel trots in de zin van dat we ons bewust zijn van onze kwaliteiten. We zijn zondermeer een sterke provincie. Kijk bijvoorbeeld eens naar wat we doen op het gebied van duurzaamheid,

watertechnologie, agri-business en gaming. Daar tellen we mee, en dat moeten we meer uitdragen. Dat kunnen we doen, ook door het Knappe Koppen-project.

Knappe Koppen is ook weer een mooi voorbeeld van de verbinding tussen de drie O’s, ondernemers, overheid en onderwijs. En die combinatie maakt veel mogelijk.”

 

Verdieping

Bestuursvoorzitter en Provinciale Statenlid Ad van der Ham: “Friesland heeft zoveel talenten voorgebracht en dat gebeurt nog steeds. Niet alleen op het gebied van kunst en cultuur, maar ook het vlak van innovatie, commercie,

kennisontwikkeling en kennisdeling. Die kennis en dat talent vloeit deels weg uit de provincie. Aan de ene kant is dat jammer, aan de andere kant kan je het ook op een positieve, trotse manier bekijken. Het komt wel uit Friesland. Als voorbeeld van het laatste: er is een aantal rectores magnifici van Nederlandse 2 van 2 universiteiten, die op en top Fries zijn. Met dat gegeven kunnen we wat doen.

Sterker nog: daar moeten we wat mee doen. In commercieel opzicht, maar ook in persoonlijk opzicht en in het belang van de provincie. Vandaar dat diverse personen uit VNO-NCW en Provinciale Staten de koppen bij elkaar hebben gestoken, met Knappe Koppen en het organiseren van tien grote evenementen als resultaat.

Elke evenement heeft een andere insteek en een ander publiek voor ogen. Het spreekt voor zich dat alle evenementen op elkaar aansluiten: op de uitgangspunten van Knappe Koppen.”

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement