Ondernemend Friesland nieuws

Commissaris van de Koningin opent Ondernemersplein Fan Fryslân op BCD

Op 20 maart 2012, de eerste dag van de Bedrijven Contactdagen in Leeuwarden, opent Commissaris van de Koningin de heer J. Jorritsma samen met de Friese ondernemer, de heer D. Faber van Ekwadraat op ludieke wijze het Ondernemersplein Fan Fryslân. Het ondernemersplein Fan Fryslân is in Friesland hét loket voor ondernemers waar zij terecht kunnen met al hun vragen over ondernemerschap, nieuwe ondernemingsactiviteiten, financiering, innovatie en internationalisering.  Dit loket is zowel telefonisch, digitaal als fysiek bereikbaar, vertelt vestigingleider van de Kamer van Koophandel Margriet Bouma.

Binnen het Ondernemersplein Fan Fryslân kunnen ondernemers onder andere gebruik maken van de diensten van de Kamer van Koophandel, Syntens Innovatiecentrum, NOM, provincie Fryslân en projectbureau A7Westergo. Daarnaast weten we de weg naar vele andere organisaties te vinden die van belang zijn voor ondernemend Fryslân en door die bundeling van kennis, krachten en middelen versterken we de regionale economie.


Het Ondernemersplein wil dé ontmoetingsplek voor ondernemers zijn. Met de actie haal een volle bak trekt het Ondernemersplein ondernemers naar de stand op 20 en 21 maart. Tijdens de Bedrijven Contactdagen laten we zien dat het Ondernemersplein van en voor ondernemers is, vervolgt Margriet Bouma. We willen niet alleen ondernemers in verbinding brengen met elkaar maar ook de mogelijkheden in samenwerking met onderwijs en overheid stimuleren. We bieden op 20 en 21 maart een interessant workshopprogramma aan rondom actuele thema’s, zoals de zin en onzin van social media en innoveren door verbindingen aan te gaan, maar ook aandacht voor de diverse innovatiefondsen en octrooien.

Spreekdag Duitsland
Partner KvK Noord organiseert op 21 maart een spreekdag Duitsland voor Friese ondernemers die zaken (willen) doen over de grens. Ondernemers kunnen dan bij diverse vakspecialisten terecht met vragen op het terrein van inkomstenbelasting, sociale verzekeringen, afdracht BTW en juridische vragen bij export en import.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement