Ondernemend Friesland nieuws

Compleet nieuw pand Bakkerij Heslinga’s smulpaleis

Compleet nieuw pand Bakkerij Heslinga’s smulpaleis

Donderdag 19 april jongstleden is de volledig vernieuwde Bakkerij + winkel van de familie Heslinga heropend. Heslinga’s smulpaleis is met 3 verkooppunten (winkels) een begrip in de wijde omtrek. De bakkerij in De Westereen zelf is ook de productielocatie voor de andere 2 winkels in Burgum en Damwoude. Tijdens de bouwactiviteiten is voor de productie tijdelijk uitgeweken naar een locatie in Dokkum. Heslinga’s Smulpaleis, was al sinds 2001 een begrip in De Westereen en in de regio al vanaf 1967, is nu dus weer volledig bedrijfsklaar en volledig up to date.

“Het was wel een hele klus om alles zo te regelen dat de winkels wel door konden draaien”, legt Piet Heslinga uit. “Vooral het verhuizen van de benodigde machines en materialen naar Dokkum en terug was een zware opgave. Op zulke momenten besef je hoe fijn het is om op je familie te kunnen rekenen. Het bedrijf leid ik samen met mijn zoon Marc. Bovendien werken mijn vrouw Anneke en dochter Cindy ook in de bakkerij. Een familiebedrijf is iets anders dan een gewoon bedrijf in de zin van betrokkenheid van je personeel. Je knokt niet alleen voor je eigen zaak en brood, maar ook voor je directe familie. Samen met familie en medewerkers kun je dan heel veel. Dankzij de geweldige medewerking van de hele familie is alles toch goed gelukt. Wij hebben nu de beschikking over een zeer moderne en goed geoutilleerde bakkerij.

Ik zit zelf al 48 jaar in het Bakkersvak en heb in die tijd heel wat veranderingen en trends voorbij zien komen. Hierdoor weet ik dus heel goed wat belangrijk is bij het runnen van een modern bakkersbedrijf. Voordat de klant het uiteindelijke product kan kopen, zijn er al heel wat stappen door ons genomen. Hier staat de klant waarschijnlijk niet bij stil en dat hoeft ook niet. Als bakker ben je, naast iemand die zorgt dat jij kunt eten, ook volwaardig ondernemer.

Voordat je als ondernemer echt begint met bouwen moeten er talloze zaken geregeld worden met vele partijen. Zaken als vergunningen, financieringen, afspraken met ontwerpers en bouwers. Speciaal aandachtspunt was de routing binnen het bedrijf. Routing is een term uit de logistiek waarmee bedoeld wordt ‘het zo efficiënt mogelijk indelen van een ruimte, zodat de aan/afvoer en alle tussenstations duidelijk en vooral praktisch geplaatst zijn’. Dit bepaalt de basis van de werkwijze binnen elk bedrijf. Ik heb zelf altijd de stijl en houding gehad van ‘als je iets doet, moet je het goed doen’. En die houding hebben we ook op de nieuwbouw van ons bedrijf toegepast.

Wij hebben nu dus een bedrijfspand waarmee het bedrijf weer jaren vooruit kan. Wij zijn zoals al eerder gezegd zeer trots dat het allemaal zo goed is verlopen. De officiële opening was op 5 mei jl. en de reacties zijn tot dusver erg positief. Graag begroeten wij u in de nieuwe zaak in De Westereen of in één van de twee andere winkels.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement