Ondernemend Friesland nieuws

Convenant Werkgeversservicepunt Fryslân en Fritech Personeelsdiensten

Convenant Werkgeversservicepunt Fryslân en Fritech Personeelsdiensten

Afgelopen dinsdag 2 september hebben Jitze Bok (regiomanager UWV arbeidsmarktregio Friesland) van Werkgeversservicepunt (WSP) Fryslân en Jeroen ten Brink (directeur) van Fritech Personeelsdiensten beide vol overtuiging hun handtekening gezet onder het convenant tussen beide organisaties. Een primeur, aangezien dit het eerste convenant betreft tussen WSP Fryslân en een zuiver regionaal (niet landelijk) opererende uitzendorganisatie.

Het specifieke convenant tussen Fritech  en WSP Fryslân behelst een verdere intensivering van de samenwerking met als concreet doel om het komende jaar tenminste 200 werkzoekenden uit ‘moeilijk’ plaatsbare doelgroepen te plaatsen bij opdrachtgevers van Fritech. Het gaat hierbij om het structureel en concreet aan het werk helpen van werkzoekenden van 50 jaar of ouder, jongeren tot 27 jaar en werkzoekenden met een Wajong of WIA-uitkering. Een ambitieuze en uitdagende doelstelling, maar volgens beide partijen door middel van goede samenwerking en sneller onderling schakelen zeker haalbaar.

 

Het WSP Fryslân is een samenwerkingsverband tussen UWV, gemeenten, onderwijsinstellingen en diverse kenniscentra. De aangesloten partijen bundelen hierin samen hun krachten om de juiste kandidaten voor openstaande vacatures bij werkgevers te vinden. Zij zetten zich daarbij met name in voor werkzoekenden die lastig werk kunnen vinden en bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) hoog in het vaandel hebben staan.

 

Fritech Personeelsdiensten is reeds 30 jaar een bewust regionaal opererende dienstverlener op het gebied van uitzenden, detacheren, werving & selectie, payrolling, hr-advies en opleiden. Zij is sterk verankerd in de regio en werkt van oudsher nauw samen met de gemeenten in de Lauwersdelta (Noordoost Friesland en West Groningen) en het UWV. Voordat de term MVO gebezigd werd, was Fritech Personeelsdiensten hier al volop mee “dwaande”. Haar definitie van ondernemen is en was de ideale mix tussen het garanderen van de continuïteit van het bedrijf en het maatschappelijk verantwoord ondersteunen van de “mienskip”.

 

Naast de eigen MVO ambitie die Fritech Personeelsdiensten heeft, wordt ook vanuit haar opdrachtgevers meer en meer een beroep gedaan op MVO. Dat spitst zich met name toe op “social return on investment” (SROI) zoals geëist in het merendeel van de huidige aanbestedingen. Fritech kan inmiddels als dé partner op het gebied van ondersteuning en invulling van SROI beschouwd worden. Het geheel aan financiële tegemoetkomingen vanuit de overheid voor “moeilijk” plaatsbare werkzoekenden wordt door Fritech  één op één in korting gebracht op het tarief van de opdrachtgever waar deze werkzoekenden aan de slag gaan.

 

Het is voor Fritech Personeelsdiensten zeer lastig om de doelgroep van WIA/Wajong en 50 plus in beeld te krijgen. Werkzoekenden uit deze doelgroep ervaren een flinke drempel om zich in te schrijven bij een uitzendbureau. Onterecht, aangezien: landelijk meer dan 30% van de werkzoekenden via een uitzendbureau weer aan de slag worden geholpen. In Fryslân betreft dit zelfs meer dan 50% van alle werkzoekenden. De helft van deze uitzendkrachten stroomt binnen een half jaar door naar meer “vast” werk bij werkgevers of het betreffende uitzendbureau. De uitzendbranche in Fryslân is met recht “de kruiwagen” naar structureel werk te noemen.

 

Fritech Personeelsdiensten en WSP Fryslân hebben zich op korte termijn gecommitteerd om een aantal activiteiten in Innovatiehuis Lauwersdelta te organiseren om in contact te komen met werkzoekenden vanuit de  doelgroepen jongeren, 50 plus en Wajong/Wia binnen de regio. Met als ultiem doel binnen 1 jaar meer dan 200 van deze werkzoekenden te plaatsen bij opdrachtgevers van Fritech.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement