Ondernemend Friesland nieuws

De Beier BMW sponsort auto’s voor waterambulance Antoniusziekenhuis

Het Antonius Ziekenhuis in Sneek en Emmeloord heeft als enige in Nederland een waterambulance die dienst doet in een grote waterregio: de Randmeren, de kop van Overijssel, het IJsselmeer, het Friese Merengebied en de Waddenzee. Drie BMW’s (1 Serie, 3 Serie Touring en 5 Serie Touring) zijn door De Beier in Heerenveen beschikbaar gesteld. Het dealerbedrijf heeft met het ziekenhuis een 5-jarig sponsorcontract gesloten om varen veiliger te maken.

‘We zijn hier heel blij mee,’ zei directeur Wouter van der Kam van het Antonius Ziekenhuis over de sponsoring door De Beier.

Directeur Arjen de Jong van BMW Nederland, zelf een fervent watersporter, hoefde niet lang na te denken over het balletje dat werd opgegooid: ‘Ik zal maar op de Goïngarijpster Poelen liggen en er is iets aan de hand met m’n rikketik. Dan ben je blij dat er snel en adequaat hulp komt.’

 

Het Antonius Ziekenhuis onderscheidt drie medische hulpdiensten voor watersporters: de waterambulance, de installatie van defibrillatoren en het bieden van hulp op afstand (Geo Medic).

 

De waterambulance, een snelle rubberboot die wordt vervoerd op een door de BMW 5 Serie getrokken trailer, is voorzien van alle benodigde medische voorzieningen: van een defibrillator en hartbewakingsapparatuur tot medicatie en zuurstofmaskers. Qua uitrusting en bemanning is de waterambulance volstrekt gelijkwaardig aan een rijdende ambulance.

 

Voor het plaatsen van AED’s (defibrillatoren) bij jachthavens, watersportcentra en verhuurbedrijven gebruikt het ziekenhuis de BMW 3 Serie Touring. Door deze AED’s kan in de regio sneller hulp worden geboden. 

 

Geo Medic, waarvoor de BMW 1 Serie wordt ingezet, is een alarm- en lokaliseringsysteem voor mensen met een chronische ziekte (hart, astma) die zonder zo’n systeem niet op het water durven. Hun boot wordt uitgerust met het systeem waardoor in geval van een calamiteit een druk op de knop voldoende is om in contact te komen met het Antonius Ziekenhuis, waar men op een LCD-scherm kan zien waar de patiënt zich bevindt. Omdat Geo Medic is voorzien van een spraaksysteem is er mondeling contact. Indien nodig wordt de waterambulance ingezet voor spoedeisende hulp.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement