Ondernemend Friesland nieuws

Eerste van zes live radio-uitzendingen ‘BNR Zakendoen met Fryslân’ gestart in Drachten

Fan Fryslan

Vrijdag 7 september vond de eerste uitzending plaats van het BNR-radioprogramma ‘Zakendoen met’. Het programma werd gepresenteerd door BNR-radiomaker Paul Laseur en salestrainer Frank van Leer. Friese ondernemers, onder wie Tim Laning, mede-eigenaar van Grendel Games uit Leeuwarden, Rinze-Jan van der Schuit van FibreMax uit Joure en Piet Bosmans van Irmato uit Drachten waren te gast in de uitzending. Het BNR-Nieuwsradioprogramma ‘Zakendoen met’ komt in september en oktober zes vrijdagen achter elkaar live vanuit een locatie in Fryslân. Het hoofddoel van de campagne is het imago van Fryslân onder ondernemend Nederland te versterken.

Tijdens de uitzendingen wordt door middel van gesprekken met de tafelgasten aandacht besteed aan succesverhalen van ondernemers op het gebied van o.a. innovatie, duurzaamheid, watertechnologie, agribusiness/food en ambachten. Fan Fryslân organiseert in samenwerking met diverse partners de bijeenkomsten en BNR is verantwoordelijk voor het redactionele gedeelte. De uitzendingen vinden plaats van vrijdag 7 september tot en met vrijdag 12 oktober van 12.30 tot 14.00 uur en worden voorafgegaan door een netwerklunch voor de ondernemers en belangstellenden.

 

Eerste uitzending

Wethouder Ties Zweers van de gemeente Smallingerland heette vrijdag 7 september tijdens de uitzending de gasten welkom namens de gemeente Smallingerland. Tim Laning van Grendel Games was de eerste ondernemer die werd geïnterviewd door Paul Laseur. Laning was tevens de rode draad door de uitzending. Luisteraars konden tijdens de live uitzending vragen stellen aan de ondernemers door te twitteren met #zaken of @bnrzaken. Grendel Games is gespecialiseerd in serious gaming en doet zaken met bedrijven in de gehele wereld.

 

Innovatie in Fryslân

Ook het bedrijf van de tweede gast, Rinze-Jan van der Schuit van FibreMax uit Joure, heeft een internationale afzetmarkt. Door het ontwikkelen van ‘lichtgewicht’ supersterke kabels wil FibreMax een revolutie ontketenen in de offshore. De derde gast, Piet Bosmans, managing director van Irmato in Drachten, ziet innovatie als een van de sterke punten van Fryslân. Zijn bedrijf Irmato is daarom lid van het Innovatiecluster Drachten.Het Innovatiecluster Drachten is een samenwerkingsverband van de gemeente Smallingerland en de bedrijven Neopost Technologies, Kiestra Lab Automation, Irmato, Norma IMS, Philips Drachten en Variass. Door kennis te delen en projecten op te zetten, creëren ze synergie. Uit het gesprek met Piet Bosmans bleek dat er in de gemeente Smallingerland ruim 850 mensen in innovatie en productontwikkeling werken. Het Innovatiecluster wil die deskundigen met elkaar laten samenwerken en zo innovatiebedrijven aantrekken en de innovatiekracht versterken.

 

Organisatie

De campagne ‘Zakendoen met Fryslân’ is een initiatief van Fan Fryslân en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Fryslân, Ondernemersplein Fan Fryslân, Kamer van Koophandel, Club Diplomatique Fan Fryslân en projectbureau A7Westergo. De volgende live-uitzending is op vrijdag 14 september in Sneek.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement