Ondernemend Friesland nieuws

Finalisten ondernemerprijs ‘De HET’ 2014 bekendMet de bekendmaking van de finalisten van ondernemersprijs ‘De HET’ is de competitie 2014 officieel van start. De finalisten van de ‘jonge’ ondernemers uit Leeuwarden zijn: Uitleganimatie, Zuivelhoeve en Coffee on Road. De finalisten van de ‘ervaren’ ondernemers zijn: Friks Web en Marketing (Leeuwarden), Bouwbedrijf Kolthof (Stiens) en MasOutreach Interactieve media (Leeuwarden). In totaal schreven 42 ondernemers zich in voor de competitie.

De finalisten zijn gepresenteerd op een speciale lunchbijeenkomst bij Stenden Hogeschool. Ook werd daar een bijzondere samenwerking bekendgemaakt voortkomende uit een samenwerkingsverband van drie finalisten van 2013, Label 58. De drie finalisten Mannen van Staal, Pyrasied en Greenfortune hebben samen een nieuw interieur bedrijf opgericht. ,,Zo zie je dat er mooie dingen uit De HET voortkomen. Ik wens alle finalisten van 2014 nu ook veel succes’’, aldus wethouder Henk Deinum van Leeuwarden.

 

De finalisten gaan een speciaal traject in waarin de jury kijkt naar de bedrijfsvoering. Daarnaast worden de deelnemers ‘geschoold’ in hun ondernemerschap, via oa een presentatie/mediatraining. Begin maart doen de zes genomineerden hun finale presentatie. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de businessbeurs TEL, op 18 maart 2014 in het WTC.


 

De jury kijkt naar vijf elementen van de deelnemende bedrijven: hoe gaan ze om met marketing & verkoop, de financiën, duurzaamheid, innovatie en strategie. Finalisten krijgen ondersteuning van professionals en krijgen een stand aangeboden op de TEL 2014.

Een zestal ondernemers uit Leeuwarden vormt de jury van De HET. Dit zijn:  juryvoorzitter Rob Lijzenga van de Rabobank, horecaondernemer Arjen Rusticus van de Walrus, Annet van der Meulen van Nivo Noord, Karin Langhout van schildersbedrijf Elzinga,  Natasja Kesteloo van Noordplan en Trudie Timmerman van LED Factory.

Deze ondernemersprijs wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leeuwarden, Inqubator Leeuwarden, Incassade deurwaarders en incasso, Bentacera Accountants & Raadgevers, Merkmakers en Wij van PS.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement