Ondernemend Friesland nieuws

Financiering van ideeën mogelijk via Innovatiefonds Noord-Nederland

Het vinden van een financier is vandaag de dag voor een ondernemer geen sinecure. Zeker als het gaat om financiering van ideeën. Ideeën die veelal tot innovaties leiden.  Maar het proces naar die innovatie is kostbaar. Banken zijn gezien de huidige economische situatie  terughoudend en zullen deze fase van de product life cycle zelden financieren. Het Innovatie Fonds Noord-Nederland doet dit, binnen de gestelde randvoorwaarden, wel en beschikt over kapitaal om te investeren in innovatieve ideeën voor ondernemers in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Innovatie

Innovatie is essentieel om te blijven concurreren. Dit geldt voor alle branches: van ict tot maakindustrie. Het Innovatie Fonds Noord-Nederland wil met het beschikbare kapitaal innovatie voor MKB ondernemingen bevorderen door het verstrekken van risicodragende financiering. Financiering kan bestaan uit eigen middelen van de ondernemers (in geld, uren en ingebrachte goederen), subsidies en risicodragend kapitaal. Het Innovatie Fonds Noord-Nederland kan alleen meedoen als de ondernemers (er moeten altijd minimaal twee ondernemers mee doen) zelf tenminste de helft van het totale budget, na aftrek van subsidies, inbrengen. Dit gebeurt altijd in de vorm van een participatie. De bijdrage van het Innovatie Fonds Noord-Nederland is minimaal € 50.000,- en maximaal € 1.000.000,-


Sander Oosterhof, Manager Business Development en Foreign Direct Investment NV NOM: “Wij denken met de komst van het Innovatie Fonds Noord-Nederland, een gat in de markt te kunnen dichten voor MKB-ers. Het proces van idee leidend naar een vermarktbaar product is complex. Financiering is noodzakelijk maar nauwelijks te vinden. Samen met het Ministerie van Economische Zaken en de provincies Groningen, Friesland en Drenthe, willen we met het Innovatie Fonds Noord-Nederland dit gat dichten.”

 

Randvoorwaarden

Om in aanmerking te komen voor financiering vanuit het Innovatiefonds Noord-Nederland moet aan een aantal criteria worden voldaan. Welke dit zijn is te achterhalen via de innovatiecheck op nom.nl.


Over de NOM
De NOM, Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland is een onafhankelijke NV die middels financiering, acquisitie en business development, de noordelijke economie versterkt. De NOM stimuleert bedrijvigheid en ontwikkeling van werkgelegenheid in Noord-Nederland. Het accent ligt hierbij op innovatieve ondernemingen met een regio-overschrijdende uitstraling. NOM Finance heeft circa € 90 miljoen geïnvesteerd in ruim 100 ondernemingen die gevestigd zijn of zich gaan vestigen in Groningen, Friesland of Drenthe. Acquisitie heeft in de afgelopen 5 jaren geleid tot ruim 1500 nieuwe banen en met ondersteuning van NOM Business Development zijn meer dan 50 nieuwe innovaties ontwikkeld.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement