Ondernemend Friesland nieuws

Fons van Groeningen vicevoorzitter Fryslân Culinair

Fons van Groeningen is benoemd tot vicevoorzitter van Fryslân Culinair, het samenwerkingsverband van de betere restaurants in Friesland. Van Groeningen opereert naast collega-voorzitter Reitse Spanninga. Dat hij zich voorlopig beperkt tot de functie van vicevoorzitter heeft te maken met de wens van Van Groeningen om zich eerst in te werken en de leden/restaurateurs en hun zaken nader te leren kennen.

Fons van Groeningen is gepokt en gemazeld in de horeca. Na zijn opleiding aan de Hogere Hotelschool in Maastricht bekwaamde hij zich in Duitsland in de praktijk. Vervolgens ging hij aan de slag als directieassistent in hotel De Doelen in Amsterdam, café-restaurant De Bolderij in Groningen en bistro De Phylosophe in Apeldoorn waar destijds Joop Braakhekke de scepter zwaaide.

In 1974 begon hij samen met echtgenote Anneke restaurant Kaatje bij de Sluis in Blokzijl, dat zij dertig jaar onder hun hoede hadden. In 2004 verkochten zij deze gerenommeerde zaak. Kaatje is 26 jaar gekroond met een Michelin-ster en 10 jaar met twee sterren. Als eerste restaurant in Nederland gaf Kaatje een kookboek met recepten uit eigen keuken uit, waarvan 72.000 exemplaren werden verkocht. Een tweede kookboek raakte zelfs in Amerika uitverkocht. In 1985 opende Kaatje tegenover het restaurant een klein, luxe achtkamer hotel.

 

Ook als bestuurder heeft Fons van Groeningen zich verdienstelijk gemaakt. Hij zat tien jaar in het bestuur van Alliance Gastronomique waar Kaatje lid van was. Drie jaar was hij bovendien voorzitter van dit culinair genootschap.

 

Fryslân Culinair is verguld met de toetreding van Van Groeningen. Voorzitter Reitse Spanninga: ‘Hij is een zeer vooraanstaande man binnen de culinaire wereld. In hem hebben we een ambassadeur, raadgever en representant bij uitstek. Wij kunnen veel van hem leren en hij kan voor onze vereniging een koers uitstippelen. Met Fons erbij komt Fryslân Culinair sterker op de kaart te staan.’

 

Bij Fryslân Culinair zijn thans dertien restaurants aangesloten. De club moet volgend jaar zeventien zaken tellen. Met dat aantal is de club breed genoeg en is er een mooie geografische spreiding over de provincie bereikt.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement