Ondernemend Friesland nieuws

Het Fryslân House verhuist naar hartje Amsterdam

Het Fryslân House verhuist naar hartje Amsterdam

Nederlandse markt overzien vanuit Fryslân House Amsterdam

Vandaag is het nieuwe Fryslân House in het Havengebouw te Amsterdam geopend. ”Friesland en haar vooruitstrevende ondernemers zijn nog beter bereikbaar geworden met het nieuwe Fryslân House dat gevestigd is op de bovenste verdieping van het Havengebouw en direct gesitueerd is naast het centraal station van Amsterdam”, zegt Lennard Drogendijk, mede initiatiefnemer en drijvende kracht achter het Fryslân House. “Friesland en haar ondernemers zijn off- en online bereikbaar maar bovenal dichterbij dan je denkt”, zegt Ate van der Meer, mede initiatiefnemer achter het Fryslân House.

Vanaf vandaag zit het Fryslân House in Amsterdam op een toplocatie in het Havengebouw direct aan het IJ. Met het centraal station op nog geen 100 meter afstand biedt het kantoor optimale bereikbaarheid middels openbaar vervoer, eigen auto of boot. Vanaf de bovenste verdieping van het Havengebouw hebben de Friese ondernemers rondom uitzicht op Amsterdam. Vanuit het Fryslân House kunnen ondernemers nu letterlijk de Nederlandse markt overzien.

 

Vanuit het nieuwe kantoor zetten de Friese ondernemers hun succesvolle opmars voort, die in 2004 begon met de opening van het eerste Fryslân House door toenmalig Commissaris van de Koningin de heer Ed Nijpels. “Het nieuwe Fryslân House bevestigt dat samenwerken en actieve marktbewerking resultaat oplevert”, zegt Ate van der Meer. “Wij beschikken nu over maar liefst drie Fryslân House vestigingen op toplocaties in Amsterdam, Riga en New York”, vult Lennard Drogendijk aan.

 

Fryslân House is een formule met kantooraccommodaties voor vooruitstrevende Friese en Noordelijke bedrijven. De eerste jaren van haar bestaan werd de formule gesteund door de Provincie Friesland. Sinds 2007 is het kantoor in Amsterdam zelfstandig verder gegaan. Fryslân House fungeert als nevenvestiging van de deelnemende bedrijven. Momenteel bestaan de deelnemers uit de volgende Friese bedrijven: Business Development Friesland, Snakeware, MerkMakers, Campuslan, HawarIT, Banglahouse, en de Frisian Yachtclub. Daarnaast kent het Fryslân House ook een Groningse deelnemer te weten MediaCT. De Friesland Bank is partner van het Fryslân House en is enthousiast over de verdergaande professionalisering. Na zeven succesvolle jaren vanuit het kantoor aan de rand van Amsterdam gewerkt te hebben werd het tijd voor een volgende stap. Gedurende de afgelopen 7 jaren is er voor meer dan € 3 miljoen aan nieuwe opdrachten geworven via het Fryslân House.

 

De ondernemers achter het Fryslân House wilden na deze succesvolle jaren een kantoor met een passende uitstraling en betere bereikbaarheid. Dat hebben ze op de bovenste verdieping in het Havengebouw aan de Ruyterkade 7 gevonden. De bovenste verdieping van het Havengebouw bestaat voornamelijk uit glas en ook de kantoren beschikken over vele glazen wanden, wat de gehele verdieping een uitermate open en ruimtelijk karakter geeft. Met het centraal station van Amsterdam op nog geen 100 meter afstand, vele parkeergarages op loopafstand en zelfs de mogelijkheid om per pont of boot het kantoor te bereiken is het Fryslân House een prachtige plek om het westen te bedienen.

 

Het kantoor in Amsterdam heeft nog mogelijkheden om meer bedrijven uit Friesland en het Noorden in Amsterdam te faciliteren. Voor meer informatie hierover kunt u kijken op de website www.fryslanhouse.nl.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement