Ondernemend Friesland nieuws

Hoogste baas WTC’s op bezoek in Leeuwarden

‘Business Academy WTC is prachtig initiatief’

 ‘’Een bijzonder initiatief. Precies wat het internationaal zakenleven nodig heeft.’’ Zo reageerde Eric R. Dahl, de hoogste baas van de wereldwijde World Trade Centers, op de WTC Business Academy in Leeuwarden. Dahl bezocht op 4 en 5 februari de WTC’s in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Leeuwarden.

Hij kreeg een goede indruk van het werk van het World Trade Center in Leeuwarden, vertelt de Noor, die zijn zetel heeft in New York. Hij werd door burgemeester Crone en wethouder Deinum ontvangen op het stadhuis in Leeuwarden, kreeg een rondleiding door het WTC-complex en had een werklunch met betrokkenen rondom het WTC en de WTC Business Academy.  Dahl: ‘’Het WTC lijkt goed geworteld in de regio, en kan veel betekenen voor bedrijven op het gebied van handel en export. Dat past precies in de filosofie van het WTC wereldwijd: welzijn verbeteren door meer internationale handel.’’

 

Via WTC’s kunnen bedrijven wereldwijd in contact treden met elkaar. De centers willen daarbij makelaar én kennisleverancier zijn. ‘’Die rol hebben we en willen we vasthouden’’, aldus Dahl. ‘’De middelen daarvoor zijn wel aan het veranderen, vooral door de internetrevolutie. Bedrijven kunnen nu ‘googlend’ veel eigen informatie vinden. Het probleem daarbij is dat er geen controle op die informatie zit. Wij bieden wél betrouwbare informatie, en werken er hard aan om die voor bedrijven wereldwijd online beschikbaar te hebben.’’ Deze online database moet juli dit jaar beschikbaar zijn en daarna verder worden aangevuld. ‘’Een majeur project’’, aldus de WTC-baas.

 

Hij begon zijn Europese tournee bewust in Nederland. ,,Nederland kent veel WTC’s. Dat is niet voor niks. Dit land is altijd gefocust geweest op handel en op het buitenland.’’ In Leeuwarden werd hij onder meer bijgepraat over de WTC Business Academy door Academic Director prof. dr. Rien T. Segers en Managing Director Evert Jan Schouwstra. ‘’Het onderwijs op het gebied van internationaal zakendoen staat steeds verder af van de dagelijkse praktijk’’, legt Segers uit. ‘’Juist die verbinding tussen theorie en praktijk willen we leggen bij de WTC Business Academy. Niet alleen kennis aanleveren, maar samen met de cursisten kennis opbouwen die ze meteen kunnen toepassen in de praktijk, daar gaat het om. Wij denken dat dit model wereldwijd kan worden overgenomen. Overal in de wereld kunnen deze cursussen gegeven worden, met overal een andere expertise.’’'

 

Eric Dahl is bijzonder positief over dit initiatief. ‘’Overal in de wereld zijn er prachtige initiatieven op het gebied van onderwijs. Het is heel belangrijk dat we dit internationaal met elkaar delen. We hopen dat onze nieuwe online database daarin zal helpen. Op die manier kunnen ondernemers goed geholpen worden met een cursusaanbod op maat. Er zijn enorme kansen op het gebied van onderwijs’’, besluit de WTC-baas.

 

De World Trade Centers Assocation is opgericht in 1970 en bestaat uit meer dan 330 leden in bijna 100 landen. De WTC in Leeuwarden is sinds 2004 één van de leden.

 

De Leeuwarder Courant heeft een mooi verslag van het bezoek gemaakt.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement