Ondernemend Friesland nieuws

Innovatieprijs voor ‘buienradar voor waterkwaliteit’

Fries bedrijf wint spannende finale tijdens symposium WaterLink. Ruim tweehonderd vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden bezochten de tweede editie van WaterLink, het symposium dat een brug wil slaan tussen vraag en aanbod in de watertechnologie. Op het programma stonden onder andere workshops over actuele thema’s zoals financieringsmogelijkheden en fiscale voordelen voor innovaties in de waterketen, de waarde van water in de foodindustrie en watermanagement in het moderne agrarische bedrijf.

Een van de hoogtepunten was de spannende finale van de ‘Water Alliance Innovation Stimulation Award 2013’. Met deze prijs wil initiatiefnemer Water Alliance het innovatief ondernemerschap in de sector stimuleren. Acht innovatieve watertechnologiebedrijven presenteerden hun innovatie. Dit hadden zij ook in november gedaan tijdens een internationale beurs voor de watertechnologie in Amsterdam. Na telling van de scores in Amsterdam en Leeuwarden ging Stefan van der Molen van Blue Leg Monitor met een soort ‘buienradar voor de waterkwaliteit’ met de hoogste eer strijken.

 

Het bedrijf uit Sneek ontwikkelde een instrument dat, gekoppeld aan een app op de smartphone, exact kan meten hoe schoon het water is. De innovatie is onder andere geschikt voor waterliefhebbers zoals duikers, zwemmers, booteigenaren en vissers. Door de gegevens over de waterkwaliteit te delen op internet, kunnen gebruikers samen een overzicht maken van de kwaliteit van het water in Nederland en mogelijk ook internationaal.

 

Met de Water Alliance Innovation Stimulation Award wint Blue Leg Monitor een intensief ondersteuningstraject op het gebied van marketing en matchmaking, inclusief gratis deelname aan een belangrijke internationale vakbeurs. De bezoekers van WaterLink doneerden ruim 3000 euro voor ’Water for everyone’. Deze stichting is betrokken bij duurzame projecten op het gebied van schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen voor mensen, ongeacht hun nationaliteit en religie, in ontwikkelingslanden of landen die zijn getroffen door natuurrampen of interne conflicten zoals burgeroorlogen.


Water Alliance is samen met Topinstituut Wetsus (centre of excellence for sustainable water technology) en het Centre of Expertise Water Technology (CEW) de drijvende kracht achter de WaterCampus Leeuwarden. Wetenschappers en bedrijven uit alle delen van de wereld doen op de WaterCampus onderzoek naar oplossingen op het gebied van onder andere drinkwaterproductie en afvalwaterzuivering. Samen met publieke en private marktpartijen, overheden en kennisinstellingen wil de Water Alliance ondersteuning bieden bij het vermarkten van ideeën en concepten op het gebied van duurzame en innovatieve watertechnologie.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement