Marjan Minnesma van Urgenda spreker tijdens OF’s Duurzaamheid Event op 29 mei

Visie Fryslan 2040

Op initiatief van Urgenda kwam een koplopersgroep uit diverse domeinen bijeen met de intentie Friesland sneller duurzaam te maken. De groep koplopers, die onder begeleiding van Urgenda de visie Fan de Minsken en de Grûn voor Fryslân hebben gemaakt, zijn gestart met de 'Kooperaasje Fryslân 2040'. Bij de start in januari 2012 waren zo’n 140 mensen en organisaties aanwezig en er komen steeds meer deelnemers bij. Deze coöperatie wil de visie omzetten in concrete projecten en acties en alle bestaande initiatieven zichtbaar maken. Door elkaar te helpen en te inspireren hopen alle deelnemers Fryslan samen sneller duurzaam te maken.

De klimaatzaak

Urgenda is de klimaatzaak tegen de Staat gestart omdat de overheid de urgentie van het klimaat probleem weliswaar erkent, maar te weinig maatregelen neemt om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. Willen we niet dat het leven op aarde al in de tweede helft van deze eeuw zeer onaangenaam wordt, dan zal de uitstoot van broeikasgassen al voor 2020 sterk verminderd moeten worden. Als je op een ravijn afrijdt moet je op tijd beginnen met remmen. Rem je te laat, dat val je onvermijdelijk over de rand. De uitspraak hier over valt op 24 juni.

Al met al voldoende reden u aan te melden voor OF's Duurzaamheid Event op 29 mei aanstaand.

Lees hier alles over het hele programma. Rechtstreeks aanmelden kan ook via het aanmeldingsformulier OF Duurzaamheid Event.

Delen via

Vergelijkbare berichten