Ondernemend Friesland nieuws

Menno Sappé Reinigingsspecialisten, BGA-Nederland en SVS starten mbo-opleidingtraject

Menno Sappé Reinigingsspecialisten,  BGA-Nederland  en SVS starten mbo-opleidingtraject

Menno Sappé Reinigingsspecialisten, 
BGA-Nederland  en SVS starten mbo-opleidingtraject 

Menno Sappé Reinigingsspecialisten (MSR) en brancheopleiders BGA-Nederland en SVS starten met een tweejarig mbo-opleidingtraject voor 45 medewerkers van MSR. Donderdag 26 april tekenden de partijen daarvoor een contract in Joure.Het traject begint per direct.

Alles draait binnen MSR om vakkundigheid, betrouwbaarheid en teamwork en het bedrijf stelt hoge eisen aan klantgerichtheid, veiligheid en kwaliteit. Dat verklaart ook de wens tot verdere ontwikkeling van de kwaliteiten van de medewerkers. William Pol, directeur van MSR: “Ik wil dat mijn medewerkers goed weten waar ze mee bezig zijn. Die bewustwording zorgt voor efficiëntie. Dus niet harder, maar slimmer werken.” Bert van de Pol, afdelingshoofd van de afdeling Coördinatie, Verkenning en Innovatie van BGA-Nederland, noemt het traject een goed voorbeeld van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Van de Pol: “MSR werkt via dit mbo-opleidingtraject aan duurzame inzetbaarheid van het personeel. Daarnaast is dit een unieke kans om een brancheoverstijgend project neer te zetten.” Bart van Weegberg, adjunct-directeur van SVS, legt uit: “We brengen de schoonmaak- en de bouwbranche samen in één opleidingstraject. Dat komt zowel het bedrijf als de opdrachtgevers ten goede.” Vijf groepen werknemers van MSR volgen, verspreid over twee jaar,  vijf mbo-opleidingen die door BGA en SVS worden verzorgd. Het betreft werkend leren van niveau mbo-2 tot mbo-4: Medewerker dagschoonmaak/vloeronderhoud (mbo-2), Reiniging na calamiteiten en foodreiniging (mbo-2), Gevelbehandelaar(mbo-2 en mbo-3) en Objectleider (mbo-4). 

Een praktijkbegeleider zal elke medewerker in opleiding één keer per maand op de werkplek bezoeken. De werknemer voert dan in de huidige werkomgeving verschillende schoonmaakwerkzaamheden uit, die door de begeleider worden beoordeeld aan de hand van een zogenoemde bewijskaart. Binnen elke opleiding komen er zo’n 22 bewijskaarten aan bod. De medewerkers worden met coaching, individuele ondersteuning en zelfstudie op het vereiste kennisniveau gebracht. Mogelijk volgen er aan het eind van het opleidingstraject nog enkele workshops om dit niveau over alle deelnemers gelijk te trekken. Tevens leggen zij de bijbehorende vakexamens af. Over Menno Sappé Reinigingsspecialisten Menno Sappé Reinigingsspecialisten heeft zich gespecialiseerd in hoogwaardige technieken voor industriële en bouwkundige reinigingen. Daarnaast is MSR specialist in de dagelijkse schoonmaak van allerlei soorten gebouwen. Het bedrijf maakte de afgelopen jaren een forse groei door, zowel wat het personeelsbestand als het dienstenpakket betreft. Over BGA-Nederland BGA-Nederland is als gespecialiseerde opleidende en detacherende organisatie het uitvoerend instrument van de Aannemersfederatie Nederland. Deze federatie behartigt de belangen van MKB-bedrijven in de bouw en infra en gespecialiseerde aannemingen. Over SVS SVS is hét opleidingsinstituut voor de schoonmaakbranche. Het doel van SVS is het stimuleren, organiseren en uitvoeren van opleidingen voor werknemers die zich in ondernemingen op professionele wijze bezighouden met schoonmaakonderhoud in de meest ruime zin.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement