Ondernemend Friesland nieuws

Nieuw bedrijf ‘Praktijk Frisse kijk’ biedt training leren aan

Ondernemers en politici hebben het vaak over de kenniseconomie. Er moet fors geïnvesteerd worden in kennis, wil Nederland voorop blijven lopen. Maar, hoe doe je dat eigenlijk: ‘leren’. Veel kinderen hebben er soms moeite mee. Scholen verzetten vaak bergen als het gaat om het bijbrengen van kennis aan leerlingen. En voor wie een bepaald vak extra aandacht wil geven zijn er huiswerkinstituten. Maar ‘leren’, hoe doe je dat? Hoe onderscheid je hoofd- en bijzaken? Hoe zorg je dat je langere tijd geconcentreerd blijft? En: hoe blijf je gemotiveerd? Deze onderwerpen – en nog veel meer – komen aan bod bij de training ‘Ik leer leren, die op 5 maart a.s. start in Harlingen.

Kinderen slimme handvatten geven, waarmee leren efficiënter en gemakkelijker wordt; dat is het doel van de training ‘Ik leer leren’, van Praktijk Frisse Kijk uit Harlingen. Kindercoach Brenda de Jong: “Voor kinderen die nog op de basisschool zitten is de training een mooie voorbereiding op alles wat er na de basisschool op ze af gaat komen. Het is heerlijk om al enkele simpele en goed werkende techniekjes in je systeem te hebben, wanneer je met het voortgezet onderwijs begint.”


Maar ook voor pubers die al op het voortgezet onderwijs zitten is het heel erg geschikt. “Gemakkelijk leren heeft te maken met allerlei facetten: je kunnen concentreren, gemotiveerd blijven, tegenslagen kunnen weerstaan en om kunnen gaan met stress of faalangst. De training ‘Ik leer leren’ geeft in zeer korte tijd hele praktische technieken waarmee je al die punten een stuk kunt verbeteren”, aldus De Jong.

 

Praktijk Frisse Kijk geeft zowel een training voor groep 7 en 8, als ook voor brugklassers. De trainingen worden steeds op een bijzondere locatie in Harlingen gegeven. De Jong: “Het moet vooral prettig zijn de training te volgen. We houden het daarom zeer praktisch en informeel. Lachen mag. En ook de locatie is dan van belang. We hebben daarom diverse bijzondere locaties in de binnenstad waar we de trainingen geven.” Voor meer informatie kijk op  www.praktijkfrissekijk.nl

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement