Ondernemend Friesland nieuws

Nieuw coöperatief winkelconcept Buitenpost

Binnenmarkt Buitenpost

De Binnenmarkt Buitenpost opent per 1 juli haar deuren.

Het 'bottom up' initiatief laat zich het beste omschrijven als een overdekte (biologische) versmarkt waarin startende ondernemers, scholen en gemeenten samenwerken. In de winkel komt een koffiehuis, bakkersproducten-, ijs-, delicatessen-, boeken-, natuurwinkel, fotograaf, juwelier en een leer-/werkbedrijf van het Nordwin college. Ook wordt samengewerkt met de gemeente Achtkarspelen met het aanbieden van werkervaringsplekken.

Onderzoek

"Wij spelen in op de behoeften van inwoners van het dorp en haar omgeving. Via een recent onderzoek op Facebook hebben we bepaald wat er gemist wordt in het huidige producten en diensten bestand. Op basis hiervan hebben we de ondernemers gezocht, die in concept willen stappen." aldus mede ondernemer Tjishe van der Meer.

Het relatief grote pand zal door de Binnenmarkt Buitenpost in z'n geheel worden gehuurd, waarbij de andere ondernemers een deel van de winkelruimte afnemen. "We merken dat hier grote belangstelling voor is, ook omdat door samenwerking de risico's worden gedeeld. En we lossen hiermee meteen een ander probleem op, namelijk de leegstand in het dorp." volgens mede initiator Jacob Duinstra.

 

Positieve reacties

"Wij zijn erg verrast door de vele positieve reacties van inwoners, gemeente, scholen en andere betrokkenen op de nieuw te openen winkel." Kritisch zijn beide heren wel op de daden van partijen, die nog het 'oude denken' aanhangen. Voorbeelden hiervan zijn; banken die gerust 1,5 maand nodig hebben een financieringsaanvraag te verwerken en subsidie instanties geven aan dat 2 jaar geleden een dergelijk concept bijna vanzelfsprekend geld kon ophalen, maar nu niet meer. Hierin is nog een wereld te winnen, volgens Duinstra en Van der Meer. Dit soort nieuwe concepten heeft volgens hen de toekomst. Ondanks de verschuiving van detailhandel naar internet, zijn mensen nog steeds op zoek naar lokale versproducten met kwaliteit. "Onze ambitie is om op lange termijn meer vestigingen van de Binnenmarkt op te zetten. En ook om anderen te inspireren om vergelijkbare ideeën in de praktijk te brengen."

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement