Ondernemend Friesland nieuws

Nieuwhof Financiële Planning lanceert nieuwe dienst

Nieuwhof Financiële Planning uit Berlikum heeft een nieuwe dienst ontwikkeld voor de hypotheekmarkt. Onder de naam Oprjocht biedt Nieuwhof de klant een absoluut onafhankelijke hypotheekplanning zonder daaraan gekoppelde productverkoop.

Onder invloed van de kredietcrisis is de onrust bij de consument flink toegenomen. Financiële aanbieders worden gewantrouwd en helaas vaak terecht. Oprjocht verkoopt zelf geen producten en ontvangt geen provisies, waardoor de klant een echt onafhankelijke hypotheekplanning krijgt.

Nieuwhof Financiële Planning werkt al tien jaar als onafhankelijk financieel planner. Puur op basis van uurtarief, zonder productverkoop. Het concept is erop gebaseerd dat het tarief voor Oprjocht ruimschoots kan worden betaald uit de besparingen die de klant bereikt door de voor hem optimale hypotheek af te sluiten. Bovendien is het declaratiebedrag fiscaal aftrekbaar en betaalt de klant netto maar de helft.

Oprjocht is er zowel voor starters als doorstromers op de woningmarkt. Ook is het mogelijk Oprjocht het huidige pakket van polissen en hypotheek van de klant te laten doorlichten. Dankzij de volledige onafhankelijkheid van Oprjocht kan een hypotheek geadviseerd worden die helemaal op de persoonlijke situatie van de klant is afgestemd – en niet op die van een adviseur.

Oprjocht brengt eerst alle financiële zaken die de klant al heeft geregeld in beeld. Daarna wordt de inkomenssituatie bij werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, overlijden en pensioen bekeken. Als dat in kaart is gebracht, kan de klant precies zien welke hypotheek daarbij past en wat hij minimaal aan risico’s moet verzekeren. Eventueel wordt in zo’n plan ook gekeken naar studiekosten van de kinderen en een advies met betrekking tot de huwelijkse voorwaarden en testamenten gegeven. Daarna maakt Oprjocht een overzicht waarmee de klant offertes bij diverse aanbieders kan aanvragen. Die offertes worden na ontvangst geanalyseerd door Oprjocht en met alle belangrijke zaken (rente, premies, voorwaarden, provisies) overzichtelijk samengevat op één A4. Dat maakt de keus voor de klant heel gemakkelijk en die hoeft alle – vaak ingewikkelde – documenten van aanbieders ook niet zelf door te worstelen. Nadat de klant zijn keuze heeft gemaakt, kan hij zelf naar de betreffende aanbieder om de hypotheek af te sluiten.

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement