Ondernemend Friesland nieuws

Ondernemersplatform ‘OF’ breidt uit met televisie

Ondernemersplatform ‘OF’ breidt uit met televisie

Ondernemend Friesland TV een ‘logisch onderdeel van een geheel’  Teveel de loftrompet over jezelf steken is niet geloofwaardig. In de communicatie werkt het doorgaans veel beter om ánderen over jou te laten vertellen. Bij OF doen we dat graag: ondernemers en hun ambities volgen; hun visie optekenen en verspreiden. Op die manier biedt OF een journalistiek platform voor iedere ondernemer die iets te vertellen heeft. Niet alleen is er het magazine; ook is er een succesvolle website en een massaal gevolgd Twitter-account. En oh ja, dan komt er in 2014 nóg iets bij: Ondernemend Friesland TV. Een wekelijks praatprogramma voor ondernemers. Uitzending naar 200.000 huishoudens. Volgens de bedenkers een logisch onderdeel van een geheel. Dat vraagt om een nadere toelichting. Bij hoge uitzondering daarom een kijkje in de eigen OF-keuken. Bladmanager Ed Klijnman vertelt.

“Ondernemend Friesland TV is een gevolg van een visie die we acht jaar geleden al hebben uitgewerkt”, aldus Klijnman. “Magazine Ondernemend Friesland (OF) besloot toe te zijn aan een andere koers. Door de huidige hoofdredacteur Menno Bakker werd een nieuwe formule ontwikkeld die uit een drietrapsraket bestond: magazine, website en een TV-programma. OF biedt daarmee een combinatie die je vrijwel nergens vindt. Eerste doel was echter het magazine attractiever te maken. Dat sloeg aan. Lezers en adverteerders reageerden zeer enthousiast. Met name de mix van serieus bedrijvennieuws en ludieke nieuwtjes werd gewaardeerd.”

 

Tegelijkertijd werd de website www.of.nl gelanceerd. Klijnman: “OF wil een platform zijn voor bedrijven, managers en bestuurders. Dan moet je ook snel kunnen inhaken op berichten, visies, meningen. Dankzij de website kunnen we dat. Ondernemers vinden bij ons al snel de mogelijkheid om hun nieuws of hun mening te delen met anderen. Zo bereiken ze iedere week duizenden bezoekers.”

 

Opmerkelijk is dat de uitwerking van de derde poot - een TV-programma – lang op zich heeft laten wachten. Hoofdredacteur Menno Bakker: “Dat klopt. Dat komt in de eerste plaats omdat TV maken een vak apart is. De laatste jaren hebben we echter steeds meer bedrijfsfilms gemaakt en ook wel filmverslagen van evenementen gedaan. We zijn er nu wel klaar voor om het uit te bouwen. In de tweede plaats wilden we het absoluut doen met een partner die op een zelfde manier naar zaken kijkt. Met zender GPTV denken we die te hebben gevonden. Een kleine en flexibele club met een groot bereik.”


Kern van het TV-programma vormt een Ronde tafelgesprek, zo verklaart de hoofdredacteur. “Dat doen we nu al vaker, maar dan zonder een camera er bij. En dat blijkt ontzettend leuk te werken. Ondernemers raken op een leuke manier op de praatstoel. We gaan het iedere donderdagavond opnemen. Dat kost de deelnemers slechts een uur. Vervolgens wordt van het gesprek een attractief programma gemaakt dat gedurende het hele weekend op GPTV is te zien en op de website van OF.”

 

Klijnman, aanvullend: “ Deelnemers zijn dus een half uur in beeld, maar houden er ook een eigen bedrijfsfilmpje aan over.”

Ondernemend Friesland is een platform voor alle ondernemers, managers en bestuurders in Friesland. Het jaarprogramma 2014 is klaar. Participeren kan, in het magazine, op de website of in het TV-programma. Bel daarvoor met verkoopmanagers Jos Miedema (06-15.26.21.82), Gert de Lange (06-10.55.67.84) en Menno Stapert (06-46.33.69.65)

 

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement