Ondernemend Friesland nieuws

Opening restaurant ’t Havenmantsje in Harlingen

Op woensdag 5 september 2012 gaat eindelijk een lang gekoesterde droom van Marco Poldervaart in vervulling. Al vanaf 2009 huurde Marco Poldervaart het pand met de grote wens er een restaurant met hotelkamers te beginnen. Restaurant  't Havenmantsje ligt aan de haven van Harlingen in het voormalige kantongerechtsgebouw, dat eveneens de naam ’t Havenmantsje draagt. Voor veel Friezen een bekende locatie. In ’t Havenmantsje, een markant pand uit 1884, was tot 1934 het kantongerecht gevestigd.

Rechtbankconcept in monumentaal pand

In 't Havenmantsje voer ik een concept door dat uitgaat van de rechtbankhistorie van het gebouw. Zo worden er gerechten en proefprocessen geserveerd en kunt u in hoger beroep gaan als u een extra gang wenst. Het restaurant bevindt zich in de voormalige Zittingszaal en heeft een panoramisch uitzicht over Werelderfgoed de Waddenzee. In de Griffiekamer kan gegeten en gelounged worden en de exclusieve Rechterskamer is gereserveerd voor Private Dining. Op zondagen kunt u genieten van een ‘Wad en Thee’, met zoete en hartige streekheerlijkheden. 't Havenmantsje beschikt eveneens over een terras, aldus Marco Poldervaart.

Ivo van der Molen chef-kok
Als chef-kok heb is Ivo van der Molen aangesteld, met wie hij al jaren werkte in zijn voormalige restaurant De Gastronoom in Harlingen. In de keuken worden Friese streekproducten en vis, schaal- en schelpdieren uit de Waddenzee verwerkt.

Een droom komt uit
Al 15 jaar droom ik van een restaurant met hotelkamers in Harlingen. Vanaf 2009 huur ik het monumentale gebouw ’t Havenmantsje, maar mijn plannen om hierin een bijzonder restaurant met hotelkamers aan de Waddenzee te realiseren werden telkens afgekeurd. Ik heb besloten om nu in ieder geval het restaurant te openen. De uitbreiding met hotelkamers en de uitbouw volgt mogelijk in 2013 na goedkeuring van de wijziging van het bestemmingsplan. Met Restaurant  't Havenmantsje kan ik een deel van mijn lang gekoesterde Friese droom realiseren. Mijn focus blijft liggen op restaurant De Fuik in Aalst, voor ’t Havenmantsje en restaurant Frish ’n Dish in Harlingen heb ik goede chefs die mijn keukenfilosofie uitdragen, besluit Marco Poldervaart.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement