Ondernemend Friesland nieuws

Opening Uitvaartcentrum en Crematorium Sneek brengt € 6.000,- op voor goed doel

Vrijdag 15 juni 2012 vond de officiële opening plaats van het Uitvaartcentrum & Crematorium Sneek, waarbij burgemeester Apotheker samen met mevrouw S. de Boer van der Goot de openingshandeling verrichtten. De opening werd gevolgd door twee Open Dagen, waarbij iedereen van harte welkom was een kijkje te nemen in dit unieke uitvaartcentrum. In plaats van bloemen en een fles wijn hadden initiatiefnemers Alex en Bas de Boer gasten verzocht een donatie te doen, die volledig ten goede komt aan de Nederlandse RETT SYNDROOM Vereniging.

In totaal heeft het UCS bijna € 4.000,- in ontvangst mogen nemen tijdens het openingsweekend. Alex en Bas, zoons van medeoprichter wijlen Jan Æbe de Boer, hebben hier een mooi rond bedrag van gemaakt. De zevenjarige Silke, drijfveer van dit goede doel, mocht zodoende samen met haar moeder Nelly een cheque van € 5.000,- in ontvangst nemen. De Nederlandse RETT SYNDROOM Vereniging kan dit bedrag heel goed gebruiken om verder onderzoek te doen naar de zeer unieke aandoening die alleen bij meisjes voorkomt. Het UCS paste moderne technieken toe om zoveel mogelijk donaties los te weken. Zo werden genodigden voor de officiële opening middels de uitnodigingskaart geconfronteerd met het goede doel en werden zij verzocht zich op de website van het uitvaartcentrum aan- of af te melden. Daar kregen zij een persoonlijk filmpje te zien van Nelly, die vertelde over haar dochter Silke en het syndroom waar zij aan lijdt. Een link naar een online betaalomgeving heeft vervolgens tot verreweg het grootste deel van de giften geleid. Bezoekers van de Open Dagen konden een donatie doen in de centrale hal van het gebouw, waar een groot display en een giftenbus stond. Door de actie van het uitvaartcentrum heeft De Nederlandse RETT SYNDROOM Vereniging tevens een aantal nieuwe donateurs mogen verwelkomen, die samen nog eens bijna € 1.000,- hebben opgebracht.


Wat is het Rett syndroom?

Het Rett syndroom is een ontwikkelingsstoornis van het zenuwstelsel en komt bijna alleen voor bij meisjes. In Nederland zijn op dit moment ruim 200 meisjes met het Rett syndroom bekend.De symptomen treden op na een periode van normale ontwikkeling, vanaf een leeftijd van 6 tot 18 maanden. De ontwikkeling vertraagt en de motorische vaardigheid en communicatie gaat achteruit, met in vrijwel alle gevallen volledig verlies van spraak- en loopvermogen. In deze periode ontstaat vaak onregelmatigheid in de ademhaling. Na deze regressie volgt een stabielere periode, waarin het onvermogen te handelen, epilepsie en scoliose meer een rol gaan spelen. In deze periode kan de motoriek en communicatie verbeteren. Uiteindelijk kan de mobiliteit terugvallen als gevolg van spierzwakte, stijfheid en toenemende scoliose.De ernst van de beperkingen kan variëren, waarbij de intensiteit van de symptomen per individu moeilijk te voorspellen is. De gemiddelde levensverwachting wordt verwacht boven de 40 jaar te zijn, hoewel dit door het relatief kort bestaan van de diagnose niet met zekerheid te zeggen is.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement