Ondernemend Friesland nieuws

Provincie zoekt innovatieve ideeën op het gebied van duurzaamheid

Ben jij de nieuwe junior adviseur van Fryslân?

Fryslân wil de duurzaamste provincie van Nederland worden. Hiervoor zoekt zij creatieve jonge adviseurs die mee willen denken over de duurzame toekomst van Fryslân. De jongeren worden uitgenodigd om te adviseren over vragen als: Hoe zou jij de Sneekweek of een popfestival duurzamer maken? Hoe kan jouw dorp of stad “vergroenen”? Andere onderwerpen waaraan gedacht kan worden zijn een leefbare provincie, afval als energie, elektrisch rijden, natuurbehoud en Fairtrade. De junior adviseurs van de provincie Fryslân wordt de mogelijkheid geboden om een kijkje te nemen in de keuken van de provincie.

 

Ze zullen allerlei boeiende mensen ontmoeten die aansprekende initiatieven nemen op het gebied van duurzaamheid. Ook kunnen bedrijven en instellingen die Fryslân op het gebied van duurzaamheid op de kaart gezet hebben, worden bezocht. Dankzij het junior adviseurschap van de provincie Fryslân kunnen jongeren tussen de 15 en 22 jaar hun netwerk verbreden en hun CV opbouwen.

 

Begeleid door de Friese Milieu Federatie komen de junior adviseurs bijeen in het Provinciehuis. Op 12 januari is er een kennismakingsbijeenkomst. De junior adviseurs zijn vrij om zelf ideeën aan te dragen en met adviezen te komen. Daarnaast zullen er vanuit de Staten adviesvragen komen over duurzaamheidsonderwerpen. Gezamenlijk komt het jongerenpanel tot een advies dat wordt aangeboden aan Gedeputeerde en Provinciale Staten.

Jongeren die junior adviseur van de provincie Fryslân willen worden, kunnen zich tot uiterlijk 20 december 2011 door middel van een e-mail aanmelden bij de Friese Milieu Federatie (y.van.dijk@friesemilieufederatie.nl). In de e-mail vermelden de jongeren hun naam, leeftijd, woonplaats en opleiding/werk en geven zij kort aan waarom zij geschikt zijn om junior adviseur van de provincie Fryslân te worden.

 

Nadere informatie over de junior adviseurs van de provincie Fryslân wordt graag verstrekt door Yvette van Dijk van de Friese Milieu Federatie, tel. 058-2890303.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement