Record aantal deelnemende restaurants Ljouwert Culinair 2014

Nieuwe deelnemers aan Ljouwert Culinair zijn restaurant Sminia Huys, restaurantcombinatie By Us/Postplaza en Café Thús, het nieuwe (lunch)café in het Fries Museum. ‘Leeuwarden nog beter op de culinaire kaart zetten, dat is wel ons streven’, aldus Ypie van der Lei, eigenaar van restaurant By Us.  Nieuwkomer Peter Scholten van het Sminia Huys heeft een mooie lijst met gerechtjes samengesteld voor het evenement. ‘Leeuwarden culinair laten verrassen, dat is mijn uitgangspunt.’

Ljouwert Culinair wordt op 12 september om 16:00 uur geopend met een speciaal jazzconcert, aangeboden aan de winnaar van de aanmoedigingsprijs voor jong jazztalent in Friesland, uitgereikt op City Jazz Leeuwarden, eind augustus. Op zondag 14 september is er een speciale kindermiddag. Taart van Tonny maakt heerlijke cakejes met de kids, Foodtruck Mama Mascha maakt smoothies en pizza’s. Daarnaast zijn er knutsel- en schminkactiviteiten.

Het Leeuwarder eetfestijn is elk jaar weer een logistieke krachttoer waarbij een kleine dertig tenten opgebouwd worden, horecamateriaal wordt binnengebracht en faciliteiten als toiletten en glasspoelmachines worden opgebouwd. Alleen al om de stroomvoorziening goed te begeleiden wordt een speciaal stroomschema opgesteld.  ‘Elk jaar weer een enorme uitdaging’, vertelt organisator Lennard Drogendijk.  

De opbrengst van Ljouwert Culinair 2014 gaat naar twee goede doelen in Leeuwarden. Dat zijn de Vrienden van het Hospice Leeuwarden en Spelend Sporten, een Leeuwarder stichting voor sportende verstandelijke gehandicapten.  Ljouwert Culinair wordt mede mogelijk gemaakt door Sligro, Zakelijk Hart Leeuwarden, NDC en vele subsponsoren.

Delen via

Vergelijkbare berichten