Ondernemend Friesland nieuws

Samen met ondernemers werken aan sterke economie voor Súdwest-Fryslân

Maarten Offinga wethouder gemeente Sudwest Fryslan

Ondernemers faciliteren en ondersteunen.

Súdwest-Fryslân wil de economie van de gemeente structureel versterken en concurrerender maken. Hiervoor wil het college een bedrag van 250.000 euro op jaarbasis vrijmaken. Dit geld wil het college inzetten voor een sterke economische ontwikkeling en het verbeteren van de arbeidsmarkt in Súdwest-Fryslân door ondernemers goed te faciliteren en ondersteunen. ‘Samen sterk voor vitaal ondernemerschap’ is de naam van een speerpuntenprogramma waarin het college vijf punten benoemt om de economie van Súdwest-Fryslân te versterken. 

De werkgever centraal

Werkgevers zijn de sleutel tot de groei van werkgelegenheid. Súdwest-Fryslân vindt dat bedrijven zich moeten richten op waar ze goed in zijn; ondernemen. De gemeente wil beter samenwerken met bedrijven om zo hobbels waar ze tegenaan lopen weg te nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vergunningverlening. Súdwest-Fryslân wil op basis van de behoefte van ondernemers schakelen en een brede dienstverlening inzetten. Daarnaast wil de gemeente zoveel mogelijk mensen aan een goede arbeidsplek helpen; meer mensen aan het werk!

 

Binnensteden sterk en vitaal
De kwaliteit en aantrekkingskracht van de binnensteden van Sneek en Bolsward moet verder verbeteren. Denk hierbij aan minder leegstand, een groei in het aantal bezoekers, aantoonbaar meer diversiteit in het winkelaanbod en aantrekken van nieuwe detailhandel en activiteiten. De gemeente wil hierbij nauw samenwerken met de betrokken ondernemers en partijen in Sneek en Bolsward.

 

Stimulering Midden en Klein Bedrijf (MKB)

Het MKB en dan vooral de innoverende en startende bedrijven wil de gemeente actief ondersteunen, zonder te veel control en regelgeving daaromheen. Ondernemers met goede ideeën moeten financieel ondersteund worden.

 

Aantrekken nieuwe activiteiten / versterken sleutelsectoren

De gemeente wil nieuwe bedrijven en activiteiten naar Súdwest-Fryslân halen. Hierbij kiest de gemeente voor drie invalshoeken: marketing van het gebied Súdwest-Fryslân in brede zin, focus op de groei van enkele kansrijke sectoren en inzet van ambassadeurs.

 

Toeristische samenwerking en Gastheerschap

De focus voor de komende jaren ligt in het realiseren van één sterk samenwerkingsverband in de regio Zuidwest Friesland, een professioneel geleide vrijetijdsregio Zuidwest Friesland. De ondernemers uit de gemeenten Súdwest-Fryslân en De Friese Meren maken samen de eerste aanzet van een plan op hoofdlijnen. Als alle betrokken het over dit plan eens zijn, wordt het verder uitgewerkt.

 

Met deze vijf speerpunten ligt er een duidelijke focus voor de komende jaren. Het college heeft hiermee meer scherpte aangebracht aan de ambities uit het coalitieakkoord en het economisch actieprogramma.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement