Ondernemend Friesland nieuws

Samenwerken, dé succesfactor voor ZZP’ers

Samenwerken, dé succesfactor voor ZZP’ers” van Gemeente Weststellingwerf en Rabobank De Stellingwerven

Woensdagavond 28 november jl. vond de bijeenkomst “Samenwerken, dé succesfactor voor ZZP’ers” van de Gemeente Weststellingwerf en Rabobank De Stellingwerven plaats in de raadzaal van het gemeentehuis van Wolvega. Maar liefst een honderdtal enthousiaste ondernemers  waren te gast tijdens deze zeer geslaagde bijeenkomst. Burgemeester Gerard van Klaveren, gastheer van de avond, opende de bijeenkomst, die onder leiding stond van Gerrit Hofstra, zelf ZZP’er. Van Klaveren benadrukte nogmaals de aanleiding om de bijeenkomst te organiseren. “Er zijn maar liefst 1.400 ZZP’ers werkzaam binnen onze gemeente. Bovendien zit er een enorme groei in deze beroepsgroep”.

De gemeente en de Rabobank zien de noodzaak van het verbinden en delen van kennis. Van Klaveren bood tot slot de ondernemers aan om in de toekomst in dialoog te blijven met de aanwezigen. Jakob Baar, bedrijvenadviseur bij Rabobank De Stellingwerven, belichtte het belang en kansen voor de ZZP’er en kleine ondernemers om samen te werken. Vanuit het perspectief dat de coöperatie biedt gaf hij aan welke kansen er voor de ZZP’ers zijn om nóg succesvoller te worden. Hierbij werden voordelen op het gebied van omvang, inkoop, kennis, reclame en risico’s benoemd. Daarnaast gaf hij aan wat de Rabobank als coöperatieve bank doet om ondernemers hierin te faciliteren.

 

Tweede spreker deze avond was Nelleke Mulder, directeur van NMIG uit Sneek. In 2009 is Nelleke Mulder uitgeroepen tot Zakenvrouw van het noorden. Zij nam de zaal mee in de wereld hoe klanten tegen “jou” als ondernemer aankijken. “Als ZZP’er heb je al de kwaliteiten in huis, maar waarom loopt het ene gesprek gemakkelijk en krijg je bij een andere klant geen poot aan de grond? Dit heeft te maken met je persoonlijke gunfactor.” Hierbij haalde ze voorbeelden aan die aangeven wat er gebeurt als je toegankelijk of juist afstan­delijk, aaibaar of juist formeel bent.

 

Na afloop hebben de ondernemers ervaringen met elkaar gedeeld en zijn er volop nieuwe contacten gelegd. De organiserende partijen zijn er van overtuigd dat met deze avond een nuttige aanzet is gegeven voor  de samenwerking van ZZP’ers en het delen van kennis onderling. Een evenement als deze is dan ook zeker voor herhaling vatbaar.

 

(Foto: Lenus van der Broek).

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement