OF’s event partner Sijperda Verhuur spreidt zich steeds verder uit over Noord-Nederland

Elf vestigingen

Met maar liefst elf vestigingen in Noord-Nederland, mag Sijperda Verhuur gerust een begrip worden genoemd in de bouwsector. Het bedrijf richt zich voornamelijk op gebruikers die machinerie nodig hebben vanuit beroepsmatig oogpunt en steigerbouw Aannemers en aanverwante bedrijven, industriële bedrijven, allemaal vinden ze al meer dan 25 jaar hun weg naar Sijperda. Sinds tien jaar wordt het bedrijf gerund door Jos Jellesma, die na zijn achtergrond in de export en levensmiddelenindustrie besloot om ondernemer te worden. “Ik kwam erachter dat dit bedrijf te koop stond en inmiddels ben ik alweer tien jaar ondernemer”, vertelt hij. “Het is een heel interessant leven. De vrijheid in het nemen van beslissingen en de manier waarop je de bedrijfsvisie kwijt kan, bevalt me uitstekend. We hebben van alles meegemaakt; van bloei tot crisis en van al die aspecten leer je elke dag weer nieuwe dingen. Het leven staat nooit stil.”

Verdubbeld
 Het bedrijf werd flink bij de horens gepakt en met ieders hulp is er in het afgelopen decennium een steeds groter wordend succes van gemaakt. “We zijn inmiddels meer dan verdubbeld in zowel mensen als vestigingen”, gaat hij verder. “Het bedrijf stond vroeger redelijk onderin de markt, maar staat nu echt bovenaan. Het is het resultaat van continu zoeken naar kansen, meedoen met eisen die de wet stelt en voorop lopen waar mogelijk. Jezelf in the picture zetten, steeds maar blijven zoeken naar de pareltjes in de markt. Neem onze vestiging in Schagen, Noord-Holland. Die is vanaf 1 april open en dat was altijd een provincie waar we graag naartoe wilden.”

MVO
Anno 2015 is het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven en Sijperda neemt dit dan ook bijzonder serieus. “Verhuren is per definitie maatschappelijk verantwoord ondernemen”, lacht Jellesma. “Wij stellen het ter beschikking, zodat anderen het niet hoeven te kopen. Maar ons MVO-beleid is echt vanuit een overtuiging gegaan en loopt als een rode draad door ons bedrijf. Natuurlijk waren we eerst sceptisch, maar we zijn er inmiddels heel serieus mee bezig. In alles wat we doen is MVO een rode draad. En niet alleen op het gebied van duurzaamheid, ook de veiligheid van het personeel is enorm verbeterd.”

Al met al staat er met Sijperda Verhuur een dijk van een bedrijf, dat nooit genoegen neemt met zijn positie in de markt. “We proberen nooit stil te staan”, besluit Jellesma. “We zoeken het altijd in nieuwe vestigingen, nieuwe marktsegmenten en overal maken we steeds weer een professionaliseringsslag. Als je niet meedoet, val je buiten de boot en wij willen altijd voorop lopen in de marktontwikkelingen die er gaande zijn. En natuurlijk heb je daar ook de juiste mensen voor nodig en die hebben we. Het Sijperdagevoel zit diep geworteld”

Partner OF´s Duurzaamheid Event

Sijperda Verhuur is partner van OF´s Duurzaamheid Event op 29 mei a.s. Aanmelden kan nog.

Delen via

Vergelijkbare berichten