Ondernemend Friesland nieuws

Van Heck gaat naar Servië

Van Heck gaat naar Servië

Van Heck BV in Noordwolde heeft een grote opdracht weten te verwerven in Servië. Na de zware overstromingen in mei van dit jaar in Bosnië en Servië is Van Heck uit Noordwolde in gesprek gegaan met diverse partijen en instanties daar. In Servië heeft dit geleid tot een opdracht tot het leegpompen van een immense ondergelopen mijn.

Deze ligt vlakbij de hoofdstad Belgrado en bevat volgens de eerste schattingen 140.000.000 m3 water. (“voor het beeld; het Sneekermeer bevat volgens de beste schattingen ca. 25.000.000 m3 water”) Tijdens de onderhandelingen bleek al snel dat Van Heck uit Noordwolde de enige partij wereldwijd is, die deze omvangrijke klus kan klaren. De ondergelopen mijn, waaruit kolen worden gewonnen, dient de naast gelegen elektriciteitscentrales van brandstof te voorzien. Deze voorzien circa ¾ van Servië van stroom. Momenteel wordt deze energie ingekocht in het buitenland. Dit is een erg kostbare zaak. 

 

Van Heck staat voor de dankbare taak om deze mijn voor de winter leeg te pompen zodat er weer gewerkt kan worden in de mijn en de elektriciteitscentrales weer kunnen gaan draaien. Momenteel zijn ze bij Van Heck bezig om de eerste vrachtwagens te laden. Totaal zullen er zo’n ruim 100 vrachtwagens naar Servië vertrekken. Ze verwachten binnen 3 dagen terplekke te kunnen zijn en binnen 6 dagen de eerste pompen operationeel te hebben.

 

Directeur Jeroen van Heck: “We zullen op de locatie totaal  20 van onze grootste pompen installeren. Hiermee kunnen we per uur ruim 100.000m3 water verpompen. We verwachten totaal minimaal 14 weken, 22 uur per dag te moeten pompen om deze grote klus goed af te kunnen ronden. Hier gaan wij ons best voor doen, zodat ze daar zo snel mogelijk weer kolen kunnen gaan delven. We zijn blij dat we de Serven kunnen helpen. Ik ben er inmiddels diverse keren geweest en de problemen zijn immens. Naar mijn idee is hier erg weinig media aandacht aangegeven, dit is totaal anders dan de overstromingen in Engeland van het begin van dit jaar waar de media bovenop zat. Via onze website en onze social media zullen we iedereen op de hoogte houden van de ontwikkelingen daar.”

 

(Foto: Lenus van der Broek).

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement