Verno Materieelverhuur stapt over op klimaatneutrale diesel TRAXX Zero

Door een efficiëntere verbranding reduceert TRAXX Zero het brandstofverbruik – en daarmee ook de CO₂-uitstoot – van dieselmotoren. De resterende CO₂-emissies compenseert TRAXX door te investeren in gecertificeerde duurzame energieprojecten. Deze combinatie van CO₂-reductie en CO₂-compensatie levert een klimaatneutrale diesel op waarmee de CO₂-uitstoot van dieselvoertuigen volledig wordt gecompenseerd.

Voor Verno Materieelverhuur is, net als bij de meeste bedrijven, het wagen- en machinepark de grootste energieverbruiker en dus ook de grootste bron van CO₂-uitstoot. Voor de bedrijfsvoering op de 7 vestigingen in Noord-Nederland zijn deze onmisbaar, echter als duurzame onderneming kiest Verno daar waar mogelijk voor oplossingen om de uitstoot verder te reduceren.

Voor de CO₂-compensatie is TRAXX een samenwerking aangegaan met de Climate Neutral Group, marktleider in de Benelux voor reductie en compensatie van CO₂-uitstoot. Climate Neutral Group selecteert klimaatprojecten die gegarandeerd elders CO₂ reduceren. De controle en verificatie van deze projecten gebeurt door onafhankelijke partijen zoals TüV. Na afloop van elk kalenderjaar stelt Climate Neutral Group certificaten op voor TRAXX Zero gebruikers, als bewijs van de hoeveelheid gecompenseerde CO₂.

TRAXX leverancier, Slump Oil uit Heerenveen, spant zich actief in om ook de milieu-impact van haar brandstofleveranties te verkleinen. Zo heeft Slump Oil de Lean & Green Star voor duurzame logistiek behaald door in 5 jaar minimaal 20% minder CO₂ te hebben uitgestoten tijdens brandstofleveranties aan klanten.  De tankwagens van Slump Oil rijden ook op TRAXX Zero om de impact op het milieu te verkleinen.

Delen via

Vergelijkbare berichten