Ondernemend Friesland nieuws

Vinea: leren zeilen én meer

Vinea: leren zeilen én meer

Ze organiseren reizen – of beter gezegd – ‘jeugdkampen’ -  voor kinderen van 7 tot 19 jaar. Al meer dan 55 jaar zijn ze actief, in heel Europa. Vinea; ze zitten in Sneek, hartje Friesland. Het kan natuurlijk niet anders of ‘watersport’ is een van de specialisaties. Maar het aanbod gaat veel verder. Van zeilen tot ‘lekker launchen’. De redactie van OF (en van het nieuwe magazine PUUR FRL!) sprak met Vinea-directeur Piet-Hein Herfkens.

 

 

Waar draait het bij Vinea om?

Heel simpel, wij willen dat je leert zeilen en surfen. Makkelijker kunnen we het niet zeggen, maar het is toch echt zo. Bijna iedereen die zich inschrijft voor een zeil- of windsurfvakantie komt bij ons om dit te leren. Naast de gezellige sfeer, wil iedereen na een week kunnen zeilen of surfen. Natuurlijk speelt het weer een belangrijke factor in deze week, maar ga er maar vanuit dat je aan het eind van de week versteld zult staan van wat je allemaal geleerd hebt.


Zeilen, windsurfen en nog veel meer: jullie bieden nogal wat aan.

Klopt. We horen het vaak: ‘We kunnen zo moeilijk kiezen!’ Bij geen enkele zeilschool in Nederland vind je zo’n groot aanbod in cursussen als bij ons. Naast de vele soorten boten die we hebben, zoals de Valk, Optimist, verschillende Lasers en catamarans, heb je bij ons ook de keuze uit een Funcamp en heel veel combinatiecursussen. Een combinatiecursus kun je kiezen als je bijvoorbeeld niet de hele week in dezelfde boot wilt zitten. Dit is ook een goede optie als je nog niet weet wat je leuker vindt. Bij een Funcamp draait alles om de gezellig op en rond het water. Je maakt kennis met allerlei soorten boten, we gaan BBQ’en, tochtenvaren naar gezellige dorpjes, uitslapen en lekker launchen op en rondom het water.

Zeilen met Vinea 

 

Kun je ons de charme van al dat gedoe op het water uitleggen?

Bij watersport, zoals jij dat ‘gedoe’noemt, komt heel veel samen. De elementen water, wind, materiaal, samenwerking en communicatie komen allemaal bijeen. Zeilen is één van de mooiste sporten die er is. Het draait om het spel met water en wind, maar ook om samenwerken, beslissingen nemen en het hebben van verantwoordelijkheid. Vaardigheden die niet alleen op het water van pas komen. En de deelnemers komen elkaar niet alleen op het water tegen, maar ook daarbuiten. Tijdens de lunch, diner, avondprogramma’s. Er ontstaan vaak hechte vriendschappen die niet slechts één week standhouden, maar die veel langer duren.

 

 

Wij hebben gehoord dat de deelnemers behoorlijk enthousiast over jullie zijn.

Dat klopt: het afgelopen jaar hebben onze cursisten onze zeilkampen zeer hoog gewaardeerd. Door de vele goede referenties komen ook heel veel nieuwe cursisten bij ons zeilen en windsurfen. Vraag maar eens om je heen wie er wel eens met Vinea is mee geweest. Je zult verbaasd staan hoeveel kinderen al een vakantieweek met ons doorgebracht hebben.

Surfkamp in Friesland met Vinea
 

En ’s avond allemaal vroeg naar bed?

Nou nee. Je dag houdt echt niet op om vijf uur ’s middags. Vinea staat er om bekend dat er ’s avonds supergave avondprogramma’s georganiseerd worden. De kampstaf heeft heel veel leuke spelletjes bedacht en de disco staat bijna elke avond klaar.  Op twee van onze accommodaties heeft men overigens de keuze om alleen overdag te komen. Je wordt als deelnemer dan om 8.30 uur in vol ornaat op de accommodatie verwacht, met je waterfles en lunch­­­­pakket. Vervolgens krijg je van ons de hele dag les en om 17.30uur kun je weer worden opgehaald.

Hoe zit het met eten en drinken?

Tijdens een zeilvakantie moet je goed eten. We letten erop dat de deelnemers gezond en genoeg te eten krijgen en ook dat het lekker is. Maar ja, smaken verschillen! We eten afwisselend pasta, rijst, wraps, salade en nog veel meer lekkere dingen. Natuurlijk zorgen wij ook voor voldoende fruit en drinken. Iedereen krijgt bij aankomst op de accommodatie een eigen waterflesje. Zeker als het warm is, is het belangrijk dat je voldoende drinkt.


Wij zien daar op tafel wat diploma’s liggen?

Klopt. Na een week zeilen of surfen kunnen cursisten een diploma krijgen van de cursus die ze hebben gevolgd. De instructeur schrijft achter in een persoonlijk cursusboek nog een verhaal schrijven. Wie meer wil weten over de diploma’s kan kijken op: www.zeilinstructienederland.nl


www.vinea.nl

 

Zeilkamp in Friesland met Vinea Vakanties

Het complete artikel is vanaf augustus te lezen in PUUR FRL!

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement