Nieuwe Volvo-garage in Sneek geopend

Want laat A new beginning nou net de titel zijn van de promotiecampagne die gepaard gaat met de lancering van de XC90. “Deze auto is de start van een nieuw tijdperk voor Volvo”, vertelt de Sneker vestigingsmanager Maarten van Klaveren. “Het platform van de XC90 vormt de basis voor alle Volvo’s die vanaf nu worden gemaakt. Er is jarenlang aan ontwikkeling aan vooraf gegaan.” Dat Gerben van der Schaaf voor de openingshandeling de sleutel van de nieuwe Volvo in handen kreeg, was een mooie stunt. “Want de officiële Nederlandse introductie van de XC90 zou pas drie weken later plaatsvinden. De auto moest daarom meteen na de opening terug naar onze importeur."

Nieuwe Volvo-garage in Sneek geopend
Zweeds gevoel
Met het zingen van In Nije Dei knipoogde de voormalige De Kast-zanger – een Volvo-rijder – natuurlijk ook naar de fonkelnieuwe garage in Sneek. Het gerenommeerde Van der Schaaf Autobedrijven is al ruim 25 jaar Volvo-dealer en heeft vestigingen in Leeuwarden, Drachten, Heerenveen en Sneek. Op 10 september 2014 ging de eerste paal in de grond voor het nieuwe onderkomen aan de Klompenmakersstraat in de Waterpoortstad.

Die is helemaal van deze tijd, met grote ramen, een deels houten vloer en een loungegedeelte voorzien van onmiskenbaar Scandinavisch design. “Alles ademt hier Scandinavië”, vertelt Maarten, zittend op een van de stoelen van het Deense designmerk Hay. “De ruimtelijke sfeer en de strakke maar warme inrichting zorgen voor een prettig huiskamergevoel. Onze werkplaats  is ook heel open. Zo zijn de showroom en werkplaats gescheiden door een glazen wand. Je kunt goed zien hoe wij te werk gaan. De kantoren zijn eveneens voorzien van grote ramen, zodat je ook daar naar binnen kunt kijken. Bij ons ervaar je de wereld van Volvo in optima forma. Met deze garage hebben wij trouwens als eerste in Nederland een pand geopend dat volledig is uitgevoerd conform het Volvo-van-de-toekomst-concept. Snits wurdt Sweedsk!”

Team van monteurs
Nog een primeur: op korte termijn is de Sneker garage één van de eerste dealers in Nederland met 'VPS', ofwel Volvo Personal Service. Maarten: "Dit is een compleet nieuw concept van werken waarbij niet één monteur werkzaam is aan een auto maar een team van twee of zelfs drie monteurs. Eén van de grote voordelen van deze manier van werken is dat de doorlooptijd van een werkplaatsbezoek drastisch omlaag gaat. Hierdoor kan de klant in veel gevallen binnen een uur weer op weg en wordt het efficiënter om op de reparatie te wachten in plaats van bijvoorbeeld een vervangende auto mee te nemen."

Persoonlijk en no-nonsense

Deze ruimtelijke en transparante opzet van de garage past goed bij Van der Schaaf Autobedrijven volgens Maarten. “Én bij de Volvo-rijder. Dat is doorgaans iemand met oog voor zijn of haar omgeving en zaken als duurzaamheid en het gezin.” [ZIN WEG] Maarten werkte eerder voor Volvo Van der Schaaf en keerde vorig jaar, na acht jaar bij andere merken, weer terug in het Zweedse kamp. “Hier voel ik mij erg thuis. De omgang is bij ons heel persoonlijk. Binnen Volvo en Van der Schaaf draait niet alles om de verkoop. Natuurlijk is dit belangrijk, maar de interesse naar elkaar speelt ook een zeer grote rol. Deze prettige werkrelatie tussen collega’s vertaalt zich naar het contact met onze zakelijke en particuliere klanten. Wij houden van een persoonlijke aanpak, eerlijk en no-nonsense. Ons credo is ook niet voor niets: gewoon eerlijke handel.”

Delen via

Vergelijkbare berichten