Ondernemend Friesland nieuws

VVV Fryslân gaat verder als Tourist Info Fryslân

Na een jaar werken aan de informatievoorziening voor toeristen kiest het provinciale dienstencentrum voor een andere naam. ‘Het VVV merk zat ons in de weg’ aldus René van der Weide, directeur van VVV Fryslân. ‘Om voluit aan onze doelstelling te kunnen werken hebben we er afscheid van genomen.’

Het VVV merk is een zeer sterk merk. Tijdens de aanloop naar het provinciale dienstencentrum is er dan ook voor gekozen het merk te koppelen aan de op te richten toeristische organisatie. Het merk brengt echter wel enige beperkingen met zich mee. Zo mag VVV Fryslân als formulenemer niet opereren in de werkvelden van de andere formulenemers. ‘Dit betekent dat wij niet kunnen communiceren met een groot deel van de toeristische ondernemers in Fryslân. En dat geldt ook voor ondernemers die niet lid zijn van een formulenemer’, vertelt René van der Weide.

 

De organisatie is momenteel volop bezig om de bedrijfsgegevens van alle toeristische ondernemers te verzamelen. De ondernemers kunnen hun gegevens zelf via internet aanleveren en bijhouden waardoor ze straks gratis te vinden zijn op het nieuwe toeristische webportaal van Fryslân. ‘Vanwege het VVV merk mogen wij een groot deel van de ondernemers echter niet benaderen, waardoor het verzamelen van alle toeristische informatie onmogelijk wordt’, vertelt de directeur.

 

VVV Fryslân zal in de toekomst verder gaan onder de naam Tourist Info Fryslân. Er is gekozen voor de naam Tourist Info Fryslân omdat deze exact weergeeft waar het om draait : de informatievoorziening voor toeristen. De belangrijkste taak blijft het op een uniforme en herkenbare wijze distribueren van toeristische informatie zowel digitaal als via fysieke informatiepunten.

 

Voor gemeenten die veel belang hechten aan het VVV merk is het nog steeds mogelijk een VVV vestiging te openen door een formulenemer van VVV Nederland, of een agentschap onder een bestaande formulenemer, te worden. Ook deze vestigingen kunnen gebruik maken van alle producten van Tourist Info Fryslân.

 

VVV Fryslân zal per direct overstappen op de nieuwe naam Tourist Info Fryslân.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement