Ondernemend Friesland nieuws

Watertechnologie en educatie centraal bij start ‘Ons Water’ in Fryslân

Maandag 25 augustus is ‘Ons Water’ in Fryslân gelanceerd. Dit gebeurde tijdens LEIP!, de introductiedag voor de eerstejaarsstudenten van de hogescholen in Leeuwarden. Micha van Akkeren, secretaris-directeur van Wetterskip Fryslân en lid Kernteam Human Capital van de Topsector Water gaf samen met vertegenwoordigers uit de sector watertechnologie het startschot voor de bewustwordingscampagne ‘Ons Water’. De videopromo voor ‘Ons Water’ in Fryslân is vanaf vandaag, vrijdag 29 augustus 2014, te bekijken op onswater.nl.

Ons Water
De campagne ‘Ons Water’ moet Nederlanders bewust maken van het feit dat schoon, veilig en voldoende water niet vanzelfsprekend is. Ook in de komende jaren moet er weer worden geïnvesteerd om Nederland te beschermen tegen water. Maar ook om te kunnen blijven genieten van water en om onze watervoorraad op orde te houden. ‘Ons Water’ is geen landelijke massamediale campagne, maar publiekscommunicatie die aansluit op de beleving van mensen in hun eigen leefomgeving. Van daaruit wordt de relatie gelegd met de wateropgaven voor Nederland. Via een estafette wordt de campagne per provincie geïntroduceerd. Na Overijssel, Zeeland en Utrecht is Fryslân de vierde provincie waar ‘Ons Water’ actief is.

Waarom ‘Ons Water’? 
Water in Nederland is zowel vriend als vijand. Weinig mensen weten wat er allemaal bij komt kijken om ons land droog en bewoonbaar te houden, wat er nodig is om het drinkwater op peil te houden, wat de overstromingsrisico’s zijn en wat je moet doen als de nood aan de man is. Van Nederlanders wordt gezegd dat het water in hun DNA zit, maar het lijkt wel alsof het eruit druppelt. Het ondermijnt sluipenderwijs het draagvlak voor de investeringen die nodig zijn voor een toekomstbestendig waterbeheer. Voor dit toekomstig waterbeheer zijn in de komende jaren tienduizenden nieuwe professionals nodig zijn in de Nederlandse watersector. In de provincie Fryslân draagt men hier onder andere aan bij met de ontwikkelingen op de WaterCampus Leeuwarden. De Human Capital Agenda van de Topsector Water richt zich op het interesseren van jongeren om de keuze te maken voor een opleiding en arbeidsperspectief in de watersector. Leeuwarden sluit hier bij aan met  de WaterCampus Leeuwarden als fysiek knooppunt van de Nederlandse Watertechnologiesector en de ambitie om deze sectorverbindende rol te vervullen voor heel Europa.

 

LEIP! introductiedag
Tijdens de lancering op maandag 25 augustus maakten zo’n 3500 studenten kennis met ‘Ons Water’ en Leeuwarden als Capital of Watertechnology. ‘s Middags konden studenten zich laten fotograferen met de bouwstenen van ‘Ons Water’ en tijdens de eindbijeenkomst gaf Micha van Akkeren van Wetterskip Fryslân op het Oldehoofsterkerkhof een korte inhoudelijke presentatie gaf over de ontwikkelingen rond watertechnologie in Leeuwarden en de landelijke campagne ‘Ons Water’. De presentatie werd afgesloten met het tonen van de moodfilm voor ‘Ons Water’.

 

Wie zitten achter ‘Ons Water’?
‘Ons Water’ is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, de Unie van Waterschappen, het IPO, de VNG, de VEWIN, het Deltaprogramma en waterschappen, provincies, gemeenten en waterbedrijven om Nederlanders meer bewust te maken van water. Met ‘Ons Water’ willen deze waterpartners laten zien dat ze, ieder vanuit een eigen taak, samen werken aan het waterbeheer van Nederland.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement