Ondernemend Friesland nieuws

Wetterskip Fryslân tekent samenwerkingsovereenkomst met Centre of Expertise Water Technology

Weterskip Fryslan ondertekend samenwerkingsovereenkomst met Centre of Expertise Water Technologie

Vanochtend, vrijdag 29 juni, heeft Wetterskip Fryslân een samenwerkingsovereenkomst met het Centre of Expertise Water Technology (CEW) ondertekend. De overeenkomst legt vast dat het waterschap, als partner in het   samenwerkingsverband, jaarlijks 50.000 euro in waarde bijdraagt aan de doelen van het expertisecentrum. Met het tekenen van de overeenkomst geeft Wetterskip Fryslân invulling aan haar educatiebeleidsplan. Het Centre of Expertise Water Technology is een uniek samenwerkingsverband tussen onderwijs, onderzoek, overheid en ondernemingen. Het doel van het expertisecentrum is om meer technisch talent op te leiden voor de topsector water. Daartoe heeft het CEW een Doorlopende Leerlijn Water Technology ontwikkeld met praktijkgericht onderwijs op alle niveaus.

Dat sluit goed aan bij de belangen van Wetterskip Fryslân dat steeds meer moeite heeft om technisch geschoolde professionals aan te trekken. Door deelname aan het CEW kan Wetterskip Fryslân het waterschapswerk onder de aandacht brengen van een nieuwe generatie werknemers en zich als interessante werkgever profileren.

 

Educatiebeleid

Met haar educatiebeleid neemt het waterschap nu alvast maatregelen om de verwachte schaarste van kennis en expertise op het gebied van watertechnologie in de toekomst op te kunnen vangen. Om ook op de lange termijn voor droge voeten en schoon water te zorgen, is het belangrijk dat voldoende jonge mensen op alle niveaus blijven kiezen voor een carrière in de watersector. “Met onze deelname aan het samenwerkingsverband CEW kan Wetterskip Fryslân aan de toekomstige arbeidsmarkt laten zien hoe mooi enbelangrijk het waterschapswerk is en wat er allemaal bij komt kijken. Een mooiere manier van voorlichting geven is er niet”, aldus Hans Hiemstra, manager bij Wetterskip Fryslân.

 

Kennis delen, ervaring opdoen

Om invulling te geven aan het samenwerkingsverband stelt Wetterskip Fryslân onder meer onderzoeksfaciliteiten beschikbaar, zoals het laboratorium en de Demosite afvalwaterzuiveringstechnologie in Leeuwarden. Ook gaan medewerkers van het waterschap gastcolleges verzorgen binnen diverse onderwijsmodules. Daarnaast vervult

Wetterskip Fryslân het Lectoraat Afvalwatertechnologie voor het CEW en biedt het jaarlijks een stageplaats voor zes studenten aan. Zo wordt kennis binnen de watersector gedeeld en krijgen studenten de mogelijkheid ervaring op te doen binnen de sector.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement