Ondernemend Friesland nieuws

Wetterskip Fryslân viert 10-jarig bestaan

Wetterskip Fryslân viert 10-jarig bestaan

Wetterkip Fryslân bestaat 10 jaar. Dat viert Wetterskip Fryslân met een open dag op zaterdag 27 september voor alle inwoners van Fryslân en het Groninger Westerkwartier. Onder het motto ‘Wij doen meer dan je denkt!’ worden op meerdere locaties de deuren opengesteld. Tussen 10.00 en 16.00 uur is er van alles te zien, te doen en te beleven om kennis te maken met het werk en de activiteiten van het waterschap. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Wij doen meer dan je denkt! Wetterskip Fryslân is verantwoordelijk voor schoon en voldoende water en droge voeten in de provincie Fryslân en het Groninger Westerkwartier. Belangrijk werk voor alle inwoners en bedrijven, maar niet altijd zichtbaar voor het publiek. Tijdens de open dag kan iedereen nader kennis maken met alle facetten van het werk van Wetterskip Fryslân.

 

Op 5 rioolwaterzuiveringen (Dokkum, Drachten, Harlingen, Leeuwarden en Lemmer) en het Woudagemaal in Lemmer -dat speciaal voor deze gelegenheid onder stoom is gebracht- is van alles te doen voor jong en oud. Daarnaast zijn er door heel Fryslân rondleidingen en excursies. Bijvoorbeeld bij de vishevel in Roptazijl, het Hooglandgemaal in Stavoren, de gemalen in Ezumazijl en Echten, de molen in Aldtsjerk en bij Hartwerd in de Greidhoeke. Bij Tergrêft en Alde Leije zijn er vaarexcursies en vanaf de rioolwaterzuivering Drachten is een fietstocht uitgezet.

 

Voor elk wat wils

Op 27 september is er voor elk wat wils. Bezoekers kunnen meedoen met de rondleiding over de rioolwaterzuiveringsinstallatie, ontdekken wat er gebeurt met het rioolwater of kennismaken met de beste muskusrattenvangers van Nederland. Er zijn demonstraties vangkooien maken en in Drachten kunnen liefhebbers meedoen aan een fietsroute langs diverse werken en projecten van Wetterskip Fryslân. Ook is er een vaarroute langs een deel van de Elfstedenvaarroute met uitleg over de natuurvriendelijke oevers, ophogen van kaden en waterberging. De activiteiten verschillen per locatie.

 

www.wetterskipfryslan.nl/opendag

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement