Ondernemend Friesland nieuws

Winststijging bij Fryslân Miljeu

Het nettoconcernresultaat van afvalinzamelaar Fryslân Miljeu N.V., onderdeel van Omrin, is in het boekjaar 2009 fors verbeterd. De winst steeg van € 278.000,- naar € 501.000,-. De omzet in 2009 daalde daarentegen van 23,1 miljoen naar 22,3 miljoen euro. Dit blijkt uit de Jaarrekening die op 12 mei jl. door de aandeelhoudende gemeenten is vastgesteld.

Alle afzonderlijke onderdelen binnen Fryslân Miljeu N.V. (de zeven B.V.’s waarin de activiteiten per regio, kringloopbedrijf Estafette en Bedrijfsservice zijn opgenomen) hebben het boekjaar afgesloten met een positief nettoresultaat. Ook in 2008 was dat het geval. Het met € 223.000,- toegenomen nettoconcernresultaat is vooral gerealiseerd door efficiencymaatregelen in de bedrijfsvoering en een daling van de onderhoud- en reparatiekosten. Verder hebben de lage brandstofprijzen in 2009 een positief effect gehad, deze hadden in 2008 nog een sterk negatief effect.

 

De lagere omzet is hoofdzakelijk een gevolg van het beëindigen van de inzamelactiviteiten in de gemeenten Scheemda en Winschoten. Ook ondervond Fryslân Miljeu N.V. de nadelige effecten van de economische crisis in de marktgevoelige inzameling van bedrijfsafval.

Zowel Fryslân Miljeu N.V. als afvalverwerker Afvalsturing Friesland N.V., beiden actief onder de handelsnaam Omrin, hebben in 2009 winst geboekt. Afvalsturing Friesland boekte in 2009 een positief nettoconcernresultaat van € 1.268.000,-.

 

Fryslân Miljeu N.V. voert voor 17 gemeenten in Fryslân op duurzame wijze de inzameling van het huishoudelijk afval uit. Dat resulteert niet alleen in meer dan tien miljoen containerledigingen per jaar, maar ook in het beheer en exploitatie van negen milieustraten en zeven succesvolle Estafette-kringloopwinkels. Voor een groot aantal gemeenten verricht zij ook nog taken in het beheer van de openbare ruimte, waaronder straatvegen, kolkzuigen, plaagdierbestrijding en gladheidbestrijding. Niet alleen overheden zijn opdrachtgever, maar ook een zeer groot aantal bedrijven en instellingen.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement