Ondernemend Friesland nieuws

123Grandprix.nl laat Amerikaanse hype overwaaien

123Grandprix.nl Formule 1 stoelen

Aan je bureau zitten alsof je achter het stuur van een Formule I-bolide plaatsneemt, dat is het gevoel dat 123Grandprix.nl overbrengt. Dit nieuwe bedrijf in Leeuwarden brengt kantoormeubelen en accessoires in racestijl op de markt. Ze zien er niet alleen flitsend uit, het is ook topkwaliteit voor minder geld dan regulier meubilair. De Europese markt wordt bestormd. ‘Ik wist vooraf niet dat dit zulke leuke handel is,’ aldus directeur Matthias Rolf van 123Grandprix.nl waarvan Siep Jan Riedstra en Marco van Schaik de eigenaren zijn.

Enthousiast

De racestoelen en aanverwante artikelen komen rechtstreeks van de fabrikant uit Amerika. Tijdens een reis naar dit land zagen de heren het meubilair op een beurs in Las Vegas. Ze waren meteen enthousiast. Na een gesprek met de fabrikant kwamen ze erachter dat het exclusief agentschap voor Europa nog niet was vergeven, dus kon 123Grandprix.nl – de internationale naam is zelf bedacht – importeur voor heel Europa worden. Een container spullen werd naar Nederland verscheept. Daarna ging het snel.

 

Doelgroepen

Rolf: ‘Van begin af was er belangstelling voor. Tijdens de Nederlandse introductie op de AutoRai in Amterdam was de belangstelling overweldigend en gingen we echt zaken doen. Via onze webshop, die is opgezet door bureau Friks Web & Marketing van onze partner Jochum van der Schoot, boorden we doelgroepen aan. Het is een nichemarkt die heel breed is. Garages, onderhoudsbedrijven, banden-, uitlaat- en accufirma’s, automaterialenhandels, verhuurbedrijven, keuringsstations, leasemaatschappijen, wasstraten, kartbanen en transportbedrijven, noem maar op. Daar past ons assortiment uitstekend. Bovendien kunnen we alle artikelen leveren in de huisstijl van de klant en voorzien van logo. Ook de particulieren vormen onverwacht een grote markt. Veel jongens willen een racestoel en bureau op hun slaapkamer. Ook als gamingchair zijn de stoelen in trek.’

 

Producten

De afzet is in korte tijd een flinke logistieke operatie geworden. Het is al zo dat 123Grandprix.nl een samenwerking is aangegaan met diverse buitenlandse partners. Het scala aan producten is groot: stoelen, krukken, kasten, bureaus, klokken, asbakken, schrijfgerei, kantoorspullen tot barbecues in de vorm van motorblokken toe. Riedstra: ‘Je kunt je hele kantoor ermee inrichten.’

 

Campagne

Momenteel trekt een marketingcampagne de aandacht. Een heuse roadshow voert langs beurzen, events, showrooms en bedrijven. Met als gevolg een toenemende populariteit. Met name in Duitsland waar de campagne is gestart. ‘Maar heel Europa zal kennismaken met 123Grandprix.nl,’ verzekert Rolf.

 

123Grandprix.nl heeft volgens hem het geluk dat de autosport op het ogenblik volop in de schijnwerpers staat dankzij de prestaties van Giedo van Garde, Nyck de Vries en de furore makende Formule I-coureur Max Verstappen. ‘Zij trappen het gaspedaal in en wij profiteren ervan,’ lacht Rolf. Het bedrijf is nog op zoek naar dealers.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement