Ondernemend Friesland nieuws

2Divorce: Persoonlijk, betrokken en dichtbij

Doede Keuning van 2Divorce

Het komt niet vaak voor dat een echtpaar goed uit elkaar gaat. Vaak eindigt het voor beide partijen in een groot persoonlijk drama. Tegenwoordig kun je niet alleen scheiden via een advocaat, maar zijn er ook scheidingsbemiddelaars. Doede Keuning, Henny Bos en Helma Overeem zijn geregistreerd MfN mediators bij 2Divorce. Het bedrijf bemiddelt niet alleen in de scheiding op emotioneel vlak, maar begeleidt ook bij het maken van financiële afspraken. Veel aandacht wordt verder besteed aan de specifieke woonwensen van de cliënten en uiteraard: aan het belang van kinderen. Maar voor alles helpt 2Divorce om scheidingen zo pijnloos mogelijk te laten verlopen. ‘We proberen de partijen altijd naast elkaar te houden, niet tegenover elkaar.’

Doede Keuning weet waarover hij spreekt. De ondernemer is zelf ooit gescheiden. “Het is nooit leuk, maar ik ben blij dat ik het met mijn ex-partner goed heb kunnen afhandelen. Je wilt natuurlijk toch graag een fijn contact houden. En natuurlijk probeer je het ook voor de kinderen goed te regelen; je bent immers beide ouder en dat blijf je.”

 

Herzieningsgarantie

Dit betekent dat beide partijen onder begeleiding van 2Divorce meer ‘naast elkaar zitten’, dan ‘tegenover elkaar’, zo vernemen we. Het bedrijf regelt dat door onder andere te helpen bij een ouderschapsplan, mee te denken over de specifieke woonwensen van partners, wanneer ze uit elkaar gaan en daar dan ook het gepaste financieel advies bij te geven. En dan is er nog de zogenaamde ‘ herzieningsgarantie.’ “Bij een scheiding sluit je een convenant”, legt Keuning uit. “ en die garantie houdt in dat op voorhand wordt uitgezocht of alle gemaakte afspraken die in het convenant worden vastgelegd over bijvoorbeeld het overnemen van de woning en de nieuwe hypotheek, uitvoerbaar zijn. Op die uitvoerbaarheid wordt een garantie afgegeven. Door deze unieke garantie komen echtparen later niet voor verrassingen te staan.”

 

Gemeenschappelijke afspraken

Bij een advocaat verloopt de procedure anders, zo vertelt Keuning. “Hierbij hebben echtparen beiden een eigen advocaat en dienen samen met hun advocaat een apart verzoek in bij de rechter. Vaak staan deze afspraken lijnrecht tegenover elkaar. Bij 2Divorce maak je gemeenschappelijke afspraken over wat en hoe er verdeeld gaat worden.”

 

En de tarieven? “2Divorce hanteert een vaste prijs”, zegt Doede Keuning. “Iedere scheiding is maatwerk en wordt de prijs vastgesteld  op basis van de situatie. Zodra het convenant is getekend, kunnen de echtparen starten met hun nieuwe toekomst.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement