Ondernemend Friesland nieuws

39 duurzame beleggerswoningen voor Heerenveen

Henk Jagersma en Jeroen van Balen

In de wijk Skoatterwâld in Heerenveen komen 39 duurzame en energiezuinige vrije sector huurwoningen. Daarvoor hebben  Henk Jagersma, directievoorzitter van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, Jeroen van Balen, commercieel directeur van Van Wijnen Noord B.V. en wethouder Coby van der Laan van de gemeente Heerenveen vandaag een intentieovereenkomst op de vastgoedbeurs Provada ondertekend.

In 2014 en 2015 organiseerden de Friese gemeenten Leeuwarden, Smallingerland, Súdwest-Fryslân en Heerenveen samen met de provincie Fryslân beleggersbijeenkomsten en een bus tour langs projecten. Doel van deze expeditie – Expeditie Fryslân – was om landelijke, institutionele beleggers te interesseren voor het investeren in de vrije sector huur in Fryslân. Skoatterwâld is het eerste project uit het bidbook voor beleggers waarvoor de intentieovereenkomsten getekend worden. Gelijktijdig voerden Syntrus Achmea RE&F en Van Wijnen gesprekken over de realisatie van duurzame vrije sector huurwoningen in Friesland. De ambitie van Syntrus Achmea RE&F en het initiatief van Expeditie Fryslân hebben er toe geleid dat de  handen in een geslagen zijn en het afgelopen jaar is samengewerkt aan de intentieovereenkomst. Syntrus Achmea R&F, een vermogensbeheerder in vastgoed en hypotheken, koopt de huurwoningen namens een van haar klanten.

 

Er is een toenemende vraag naar vrije sector huurwoningen. Syntrus Achmea R&F ziet daardoor kansen om dit type woningen op mooie locaties in Friesland te realiseren. De woningen worden gebouwd op basis van geïndustrialiseerde woonproduct Fijn Wonen. Deze ruime eengezinswoningen hebben een laag energieverbruik.

 

Fotobijschrift: Henk Jagersma, directievoorzitter van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, Jeroen van Balen, commercieel directeur van Van Wijnen Noord B.V. op 8 juni hun samenwerking met een handtekening onder de intentieovereenkomst.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement