Ondernemend Friesland nieuws

Advocaat zoekt de uitdaging

Yspeert Jan-Gerrit Meijerink

Advocaten zijn saai, ze kosten veel geld en ze zien alleen maar problemen. Zo. Dat is gezegd. De drie meest gehoorde vooroordelen over mijn vak voor u op een rijtje gezet. Althans, als je voor het gemak die ene vraag die op elk feestje, of bij iedere kennismaking, gesteld wordt buiten beschouwing laat: “Hoe kun je nu iemand verdedigen, terwijl je weet dat ‘ie het gedaan heeft?”. De onschuldpresumptie zegt veel mensen kennelijk niets, tot je iemand vraagt zich een voorstelling te maken van de situatie waarin men zelf verdachte is. Vooroordelen. Wie heeft ze niet? Toch weerleg ik ze graag.

Uitdaging

Wanneer ik mijn baan saai zou vinden, dan zou ik uitzien naar iets anders. Om die reden maakte ik in 2004 de overstap van de IT-wereld naar de advocatuur. In de IT kon ik mijn gedrevenheid onvoldoende kwijt. De dynamiek in de advocatuur spreekt me aan, contacten met tal van partijen, presteren onder druk en liefst een paar stappen vooruit denken. Je klant bijstaan om voor hem het beste resultaat te halen en daarbij – liefst – je tegenpleiter te slim af zijn, heerlijk. Ook privé zoek ik die uitdaging, in de survivalruns waaraan ik deelneem en bijvoorbeeld in het beklimmen van de Kilimanjaro. Dat laatste overigens niet alleen voor de uitdaging, maar ook voor een goed doel.

 

Meerwaarde

De advocaat die met zijn tijd mee gaat is net zo goed ondernemer als advocaat. Innovatief omgaan met een dienst die inhoudelijk hetzelfde blijft, dat is de uitdaging. Een goed advies moet natuurlijk gewoon een goed advies blijven. Tegelijkertijd moet je voortdurend kijken naar wat de markt van je vraagt en hoe je daarop kunt anticiperen. Een goede advocaat denkt verder, die denkt zaak overstijgend in plaats van ‘uurtje-factuurtje’. Ik vind dat de dienst die je levert meerwaarde moet hebben, want wat is het nut van een dienst die niets toevoegt? Niets. Bovendien: als dienstverlener vraag je geld voor wat je doet. Daarbij hoort een helder verhaal over de meerwaarde die jij je klant biedt. Om die reden leg ik graag uit wat ik doe en hoe dit een meerwaarde is voor de klant. Is dat saai? Oordeelt u zelf.

 

Jan-Gerrit Meijerink is advocaat bij Yspeert VWL Advocaten. Hij houdt zich bezig met het financieel recht, waaronder in het bijzonder thema’s als hypotheekverstrekking, kredietverstrekking, renteswaps en beleggingsschade.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement