Ondernemend Friesland nieuws

Anneke Moddejonge: administratiekantoor met een persoonlijke touche

Anneke Moddejonge: accountancy met een persoonlijke touch

Een kop koffie met de klant, een telefoontje of Whatsappbericht, maar in ieder geval wekelijks even contact. Het onderhouden van een connectie met de klant is een wezenlijk onderdeel van de werkzaamheden van Bermo Beheer BV. Anneke Moddejonge runt het accountancykantoor sinds begin dit jaar en doet dat zoals haar man dat deed. Benaderbaar en persoonlijk.

“Als ik niet opneem, kun je me ook een Whatsappje sturen hoor. Geen probleem.” En dat geloven we van OF meteen, na ons gesprek met Anneke Moddejonge. Het woord ‘benaderbaar’ past bij haar zoals opgeklopte melk bij een cappuccino.

 

Geen nummertje

Dat de korte lijntjes worden gewaardeerd blijkt wel als Piet-Hein Wielhouwer van DoubleU Grafic Design wordt gevraagd naar zijn ervaringen met Bermo. “Bermo verzorgt al een aantal jaren mijn boekhouding en ik ben heel tevreden. De kracht van Bermo is de persoonlijke benadering waarbij ze de cijfers goed op orde hebben. Ik voel me als klant absoluut geen nummertje.”

 

Bermo Beheer BV werd in 1986 opgericht door Anneke’s man Bertus Moddejonge. Het bedrijf startte in Leeuwarden, verhuisde later naar Groningen en is sinds 2007 in Drachten gevestigd. Ze kunnen de complete boekhouding van klanten op zich nemen. Denk aan BTW-aangiftes, rapportages, jaarrekeningen, salarisadministraties en aangiftes IB voor ondernemers, stichtingen, non-profit instellingen en particulieren.

 

Pieter Smaling van Stichting Het Huisgezin werkt graag samen met Bermo. Smaling: “Ze komen afspraken na en hebben de nodige expertise in huis voor wat betreft de boekhouding, jaarrekeningen en ANBI. We hebben als stichting veel baat bij hun adviezen. Samen zijn we sterk. Ook het persoonlijke contact met mevrouw Moddejonge is voor ons erg belangrijk.”

 

Anneke Moddejonge is ingestapt sinds Bermo in Drachten zit. Eind 2016 overleed haar man en heeft Anneke het bedrijf overgenomen. Moddejonge komt zelf uit de handelswereld, maar fungeerde al langere tijd als contactpersoon voor Bermo. “Ik ben er eigenlijk ingegroeid. Met de ziekte van mijn man zijn er steeds meer werkzaamheden mijn kant opgekomen. Hij heeft er wel voor gezorgd dat er iemand bijkwam voor hij overleed, dat heeft hij van tevoren geregeld. Daar ben ik heel blij mee.”

 

Schoenmaker blijf bij je leest

Bermo heeft een zwak voor ondernemers in nood. Moddejonge: “Een ondernemer in financiële moeilijkheden heeft het overzicht vaak niet meer. Dan slaat de radeloosheid toe. Wij denken mee om de boel weer op de rails te krijgen. Hoe om te gaan met schuldeisers en deurwaarders. We willen de zorgen over het financiële deel wegnemen bij onze klanten, om op die manier de rust te geven zodat ze weer echt aan het werk kunnen. Schoenmaker blijf bij je leest.”

 

“Ik krijg er energie van als ik zie dat een klant de weg omhoog weer vindt”, gaat Moddejonge verder. “Als ze weer met ideeën komen voor de onderneming en geld beginnen te verdienen.” Tonia Kuijper van Wim’s Speelautomaten beaamt dit. “Onze vorige boekhouder had er op zijn zachtst gezegd een zooitje van gemaakt. We wisten niet hoe we er uit moesten komen. Bertus zei: ‘Wees gerust, het komt goed’, en hij had gelijk. Dankbaar voor deze lieve mensen in ons leven die weten waar ze mee bezig zijn.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement