Ondernemend Friesland nieuws

Arriva duurzaam verbonden aan de Elfwegentocht

Van 1 tot en met 14 juli wordt in het kader van de Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018 de Elfwegentocht georganiseerd. Dit evenement heeft tot doel gedurende twee weken het fossielvrij reizen in Fryslân te bevorderen. Arriva draagt daar stevig aan bij. Arriva rijdt in deze twee weken met al haar bussen in de provincie op HVO. Deze HVO – Hydotreated Vegetable Oil – levert zo’n 80% CO2-reductie op vergeleken met het rijden met reguliere diesel. Hiermee maakt Arriva een stap vooruit in de transitie naar volledig zero emissie vervoer. Gedurende het evenement biedt Arriva voor reizigers in haar bussen en treinen bovendien een aantrekkelijk abonnement en stimuleert zij ook de eigen medewerkers tot duurzaam reisgedrag.

Op weg naar een duurzaam Fryslân, zonder klimaatverandering en mét een Elfstedentocht, dat willen we allemaal. Daarom heeft de Elfwegentocht zich tot doel gesteld om van 1 t/m 14 juli 2018 in de hele provincie fossielvrij, zonder een druppel benzine of diesel, te reizen. Veel steden, dorpen, scholen en bedrijven werken samen om er twee weken feest van te maken.  

Duurzaam  
Het reizen met OV is al duurzaam en Arriva maakt de bijdrage aan het milieu nog groter. Gedurende de Elfwegentocht rijdt het bedrijf met alle bijna 200 bussen in de provincie op HVO. Deze brandstof is gemaakt van plantaardige resten en daarmee fossielvrij, klimaatneutraal en draagt bij aan afvalvermindering. Het HVO vervangt het gebruik van reguliere diesel. Hierdoor wordt een reductie van de CO2-uitstoot bereikt van ruim 80%. Deze reductie geldt voor de hele keten van productie van HVO tot het rijden ermee; van ‘well to wheel’. Zo levert Arriva deze twee weken een extra bijdrage aan de doelstelling van het evenement. Tegelijkertijd zet het bedrijf hiermee forse stappen in het opdoen van ervaring met deze milieuvriendelijkere brandstof. Ervaring die zij gebruikt om deze tussenstap, in de overgang naar geheel zero emissie, mogelijk breder of voor langere duur in te zetten.

 

Elfwegenabonnement
Tijdens het evenement maakt Arriva voor iedereen het reizen met OV zo aantrekkelijk mogelijk door het Elfwegenabonnement in te zetten. Dit abonnement brengt de busreiziger van 1-14 juli in de provincie onbeperkt van A naar B tegen het aantrekkelijke tarief van €20,18 (trein & bus Arriva €40,36). Bedrijven die deelnemen aan de Elfwegentocht nemen deze abonnementen af om duurzaam woon-werkverkeer bij medewerkers te stimuleren. Na afloop van het abonnement krijgt de reiziger een vervolgaanbod met het doel hem of haar te verleiden ook langdurig het duurzame reizen met het OV in te zetten.

 

Zelf aan de slag

Duurzaamheid is een kernwaarde van Arriva Nederland. De organisatie heeft zich tot doel gesteld om in 2050 volledig CO2-neutraal te zijn. Dat vraagt inspanning op veel terreinen. Zo zijn ze bezig met duurzaam gebouwenbeheer, energiezuinig rijden en rijden de elektrische treinen en elektrische bussen volledig op groene stroom. Het aantal bussen dat rijdt op een milieuvriendelijke(re) brandstof neemt verder toe. Vanzelfsprekend draagt ook Arriva zelf met haar medewerkers bij aan de Elfwegentocht. Zij stimuleert het duurzaam woon-werkverkeer gedurende deze twee weken en nemen de ervaringen mee in het verder vormgeven van concrete maatregelen op het gebied van duurzaamheid.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Juridisch specialist
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.