Ondernemend Friesland nieuws

Arriva verbindt heel Fryslân

Arriva verbindt heel Fryslân

Op zondag 11 december start Arriva met het busvervoer in de concessie Zuidoost-Fryslan. Vanaf 1 januari zet de vervoerder ook het vervoer op de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Ameland voort. Vandaag, zaterdag 10 december, vond de officiële opening in Leeuwarden plaats, waarbij gedeputeerde Johannes Kramer, Ton Ettema, voorzitter van het Reizigersoverleg Fryslân en Anne Hettinga, voorzitter Raad van Bestuur Arriva Nederland, de samenwerking feestelijk inluidden.

“Onze gloednieuwe bussen staan klaar om vanaf zondag te starten in Zuidoost-Fryslân. Vanaf dat moment verzorgt Arriva opnieuw ál het openbaar vervoer in de provincie Fryslân. Dat maakt de start van deze busconcessie extra bijzonder. Ik ben ontzettend trots op alle medewerkers die de afgelopen periode keihard hebben gewerkt om deze start tot een succes te maken!”, aldus Anne Hettinga.

 

Gedeputeerde Johannes Kramer: “Arriva is der yn slagge om ús in plus oan te bieden, dat betsjut mear OV-oeren en prachtige elektryske bussen op de Waadeilannen. Dizze ferfierder hat him altyd in betrouber partner toand, ik bin der dan ek wis fan dat dizze nije konsesje in sukses wurdt. Mei prachtige bussen wêr’t ús reizgers in eareplakje op krigen ha".

 

Tijdens het openingsfeest bracht muzikant Gerrit Breteler een lied ten gehore waarbij reizen door het Friese landschap en de Friese cultuur centraal staan. Daarnaast overhandigde Arriva aan de provincie Fryslân een schilderij waarin de historie van het openbaar vervoer in Fryslân in beeld is gebracht.

 

Frequente verbindingen en verbeterde aansluitingen

Arriva heeft 68 nieuwe bussen aangeschaft en 7 HOV-bussen worden overgenomen van de huidige vervoerder. De nieuwe bussen zijn Euro VI-bussen en hebben gratis wifi (4G) en USB-oplaadpunten bij elke zitplaats. Met ingang van de nieuwe concessie op 11 december gaat ook een nieuwe dienstregeling in. Deze dienstregeling biedt goede, frequente verbindingen en verbeterde aansluitingen tussen bus en trein. Op diverse HOV-lijnen verhoogt Arriva de frequentie. Alle kleine kernen in de provincie hebben een vorm van openbaar vervoer. Op plaatsen en tijden met weinig reizigers wordt een belbus of Opstapper ingezet met reismogelijkheden naar de dichtstbijzijnde voorzieningen, buslijnen en treinstations.

 

Cadeautje voor reizigers

Om de start te vieren trakteert Arriva al haar reizigers op gratis reizen in de weekenden in december met de bus in Zuidoost-Fryslân. Hiervoor kunnen reizigers een e-ticket downloaden via de website. Op vertoon van dit e-ticket reizen zij gratis op 11, 17, 18, 24, 25 en 31 december

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement